Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 24 de Juliol del 2024
IGUALTAT

Les casernes i cabiles de Torrent "lliures de violència masclista"

La Regidoria d'Igualtat, a través Casa de la Dona, ha començat a col·locar les primeres plaques sobre espai lliure de violència sexista en les seus festeres i té com a objectiu convertir les festes patronals en un espai segur per a totes les dones

La Regidoria d'Igualtat que dirigeix Amparo Chust, a través Casa de la Dona, ha començat a col·locar les primeres plaques sobre espai lliure de violència sexista en les casernes de Moros i Cristians de Torrent. Aquesta iniciativa té com a objectiu convertir les festes patronals en un espai segur per a totes les dones.



Les plaques, que estaran visibles en les entrades de les casernes, informaran les persones assistents sobre l'existència d'un espai lliure de violència sexista i on poden acudir en cas de ser víctimes o presenciar alguna agressió. A més, porten adjunt un codi *QR que podran escanejar per a obtindre més informació.



A més, es repartiran fullets informatius amb els recursos disponibles per a les dones que ho necessiten en els punts violetes, que s'instal·laran els dies 19 de juliol a partir de les 18:30 h en el metro Avinguda, i el 27 de juliol a casa de la Cultura. Així mateix, es comptarà amb personal especialitzat, a més d'una dona membre de la unitat de SEFAMA de la policia local de Torrent.



Empara Chust, regidora d'Igualtat, ha afirmat que "aquesta iniciativa és un pas important per a garantir que les festes de Torrent siguen un espai segur per a tots, especialment per a les dones”. També ha volgut agrair a la federació de moros i cristians i al seu president Xavi Santamaria “pel compromís amb l'àrea de la dona en la prevenció d'aquesta mena d'agressions".



Aquesta mesura se suma a altres polítiques i iniciatives que ja s'han posat en marxa des de la Regidoria d'Igualtat per a previndre la violència sexista en les festes, com la creació de nous punts violetes i la realització de tallers de sensibilització. La Casa de la Dona, també ofereix un servei gratuït d'atenció integral a les dones víctimes de violència sexista, suport psicològic, assessorament jurídic i acompanyament en el procés de denúncia.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.15.26.159

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.