Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 24 de Juliol del 2024
MEDI AMBIENT

Compromís-Podem-EUPV critiquen la utilització d’instal·lacions municipals pel tir al colom

L’acte es va realitzar en la instal·lació municipal del camp de tir de Penya Roja i va comptar amb la presència del regidor de Medi Ambient i Espais Naturals

El tir al colom i el tir a la guatla  són una modalitat de caça esportiva amb animals vius, en la qual s'alliberen ocells criats en captivitat per a ser disparats al vol. A Europa tan sols es manté legalment en algunes comunitats autònomes españolas i a Portugal. Torrent és un d’eixos llocs on continuen autoritzant-se aquest tipus de pràctiques, concretament al camp de tir de Penya Roja ubicat a la Partida Cumbres de Calicanto, 143B, figurant com a instal·lació municipal al web de la Fundació Esportiva Municipal.

 

En aquest sentit, i recentment, el Tinent d’Alcalde i regidor de Medi Ambient i Espais Naturals del PP, el senyor Gozalvo, va representar l’Ajuntament de Torrent en un acte de solta d’animals per a ser disparats, uns fets que van ser publicitats en les xarxes socials del propi Consistori. En les fotografies publicades a les xarxes de l’ajuntament es pot comprovar com es retenen als coloms abans de la solta i a diferents persones disparant contra els animals.

 

Per al portaveu del grup de Compromís-Podem-EUPV al consistori torrentí, Xavier Martí, es tracta d’unes pràctiques realitzades en una instal·lació sobre les quals els diferents governs municipals mai han aportat les corresponents llicències definitives d’activitat ni d’ocupació, tot i estar funcionant des de fa dècades. Segons explica Martí: “la irregularitat de no comptar amb les llicències municipals s'explica perquè els propis terrenys del camp de tir se situen dins de la zona protegida pel Parc Natural de la Serra Perenxisa”. De fet, a l’any 2018, va ser el grup municipal de Compromís qui va sol·licitar-les i l’aleshores govern de Jesús Ros (PSOE) mai les va a aportar.

 

“Des d’aleshores estem així”, ha explicat Martí, que no ha volgut entrar a valorar el que puga fer una entitat privada en les seues instal·lacions i amb els seus recursos, i afirma que “sostindre aquestes pràctiques en instal·lacions municipals pagades amb els nostres impostos, i a més publicitar-les a la ciutadania de Torrent ens provoca espant, més quan es permet l’accés a grups de xiquets i xiquetes per a contemplar aquestes matances. Quina és l’educació en valors de respecte als animals estan rebent?” Ha conclòs.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.149.29.40

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.