Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 26 de Juliol del 2024
MOROS I CRISTIANS

La Conquesta i Reconquesta infinita per fer-se amb la Torre

La Conquesta mora serà el 26 de juliol i durant 48 hores la Torre quedarà en mans de les tropes mores per a tornar a mans cristianes amb la Reconquesta del 28 de juliol

La pólvora serà la protagonista un any més en les dues Trabucaes que enguany han canviat de nom. Per la qual cosa, la Conquesta, la primera Trabucà tindrà lloc el 26 de juliol on les tropes mores capitanejades per l’abassie Vicente Bacete arravataran la Torre als cristians que quedarà en les seues mans durant 48 hores. En la Conquesta podrem vore als ambaixadors i escoltarem el primer dels parlaments, que segur, parlaran amb molt d’humor i ironia de l’actualitat de Torrent.

 

Dos dies després arribarà la Reconquesta, concretament el 28 de juliol. En aquesta segona trabucà els cristians encapçalats pel seu capità Conqueridor, Miguel García, reconquestarà la Torre de les mans mores en una conquesta i reconquesta infinita.

 

Serà le moment d’escolat el segon parlament tant dels càrrecs i dels ambaixadors on es posarà punt final a la lluita per la Torre que, un any més, tornarà a mans cristianes fins a l’any que ve. Com cada any la pólvora serà protagonista junt els parlaments. Encara i tot les restriccions per a poder disparar són cada vegada més els festers que trabuquen donant més vistositat a un dels actes. 

 

177 quilos de Pólvora

La normativa de la pólvora cada vegada és més estricta, però encara i totes les restriccions per la llei europea són molts els festers i festeres que decideixen disparar en les dues trabucaes. Per a poder fer ús del trabuc cal traure una llicència específica i passar un curs al llarg de tot l’any que es va celebrant en diferents ciutats festeres de la Comunitat.

 

A més els trabucaires han de replegar i entregar el trabuc i la pólvora en començar i finalitzar cada acte per evitar accidents. A més la normativa obliga a banyar el recorregut de l’acte minuts abans de començar els actes i prohibeix els participants a disparar a prop d’arbres per evitar accidents.

 

Com sempre la resta de participants de les filaes i comparses desfilen en esquadra darrere dels trabucaires i no entren a la plaça Major fins que els trabucs acaben de disparar. En la primera trabucà i Conquesta les tropes mores ixen des de Mont-Sió i les cristianes des de Maestro Giner. En la Reconquesta les tropes canvien el seu lloc d’eixida.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.118.184.70

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.