Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 23 de Juliol del 2024
ENTREVISTA AL PRESIDENT DE LA FMYCT

Santamaría: “Els Moros i Cristians són l’eix vertebrador de les Festes Patronals ”

Xavi Santamaría porta set anys com a president de la Federació de Moros i Cristians i encara li queden dos anys i mig de mandat que afronta amb les ganes del primer dia

A les portes de les Festes de Moros i Cristians de la capital de l’Horta Sud el president de la Federació de Moros i Cristians de Torrent parla de la festa i dels reptes de cara al futur amb ganes de treballar de valent per engrandir encara més la festa en Torrent.

 

Ja tenim ací la setmana gran de les festes de Moros i Cristians. Sí, portem uns quants cap de setmana de festes, però ja toca posar-se la roba de faena per a viure tots els actes amb la intensitat que es mereixen. Les Festes de Moros i Cristians són l’eix vertebrador de les Festes Patronals, és una sort per a tots els torrentins i torrentines tindre una festa com aquesta i poder-la gaudir al carrer.

 

Cada vegada són més les persones que s’uneixen a la festa amb “cuartelillos” en les diferents filaes i comparses.   El cens està pujant de manera significativa i això és molt positiu. Enguany estarem ja al voltant dels 2.600 socis en la federació. La festa dels Moros i Cristians és una festa integradora i acollidora que s’obri al carrer per a qualsevol que vulga participar-hi.

 

Enguany qui serà el pregoner? Enguany és un fester de pro com és Dani Català que ja va ser president de la Federació abans d’estar jo, no ha fet falta anar a buscar fora quan tenim al millor.

 

L’Entraeta Infantil bé amb novetats. Sí, serà el 25 de juliol i enguany ficarem 1.000 cadires al llarg de tot el seu recorregut per a poder gaudir d’aquest acte que he de dir que val la pena vore’l, els xiquets i xiquetes són el futur de la festa i cada vegada es superen més.

 

Enguany l’Entrada del dia 29 no envoltarà la Torre com en anys anteriors Així han volgut els festers i festeres per a reduir el temps de durada de l’acte. Pegar la volta tenia el seu sentit perquè és la nostra senya d’identitat, però qui sap tal volta d’aquí a uns anys es torne a fer. A més també s’ha decidit començar mitja hora abans. A les 19:00 hores serà l’entrada de bandes i a les 19:30 començarà la Baixà.

 

Un dels actes també més espectaculars en l’Entrada de bandes que poca gent la coneix. Sí, es va instaurar en el meu primer mandat i la veritat és que val la pena vore com totes les bandes que participen en l’Entrada toquen juntes als peus de la Torre. És molt emocionant i compten amb un director magnífic.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.142.241.199

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.