Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 25 de Juliol del 2024
MOROS I CRISTIANS

L’Entraeta infantil es fa fadrina

Els xiquets i xiquetes de les filaes i comparses de Torrent són els protagonistes d’un acte que cada any reuneix a més públic al carrer

El  pròxim 25 de juliol serà le moment dels festers més menuts. L’Entradeta infantil ja es fa fadrina i cada any és un dels actes que més públic congrega al carrer en cada desfilada. Els xiquets i xiquetes de les filaes i comparses són els i les protagonistes de l’Entradeta Infantil en la que cada vegada participen més menuts. El cens infantil cada volta augmenta més degut a que són més els majors que participen de la festa.

 

Enguany sí i per primera vegada des que es celebra aquest acte la Federació de Moros i Cristians instal·larà 1.000 cadires en tot el recorregut per donar més importancia i recolzar aquest acte. Com sempre, les esquadres de les capitanies cristiana, primer i mora després desfilaran per a tancar l’Entraeta on també participen els alferes i els capitans. El recorregut és el de sempre, des de Mont-Sió fins els peus de la Torre on milers de persones ompliran el carrer per a gaudir de la música i dels menuts. 

 

1.000 cadires al llarg de tot el recorregut

L’any passat es va anunciar, però finalment no es va poder fer, però enguany sí. La Federació de Moros i Cristians instal·larà 1.000 cadires al llarg de tot el recorregut de l’Entraeta Infantil des de Mont-Sió fins a la Torre. Després d’anys aquest acte és un dels que s’organitzen al llarg de tota la setmana que més ha crescut des que va començar a celebrar-se i aquest any s’ha decidit vendre cadires a un preu econòmic de tres euros.

 

El president de la FMYCT, Xavi Santamaría confia que totes les cadires estaran venudes, “la gent cada vegada ompli més el recorregut de l’Entraeta i ficar cadires és una novetat perquè volem donar més importància a un dels actes millor acollit tenen durant la setmana gran de les festes”.

 

Santamaría ho té clar, “és un acte que cada any adquireix més espectacularitat, els xiquets i xiquetes ho fan, encara millor que els majors, són el futur de la festa i des de la federació hem d’estar a l’altura i donar-li la importància que es mereix l’Entraeta Infantil”. L’acte enguany tindrà lloc el dijous 25 de juliol al voltant de les 19:30 hores. Com cada any, Tele Torrent retransmetrà en directe l’acte per a portar a tots els torrentins i torrentines la música i el color de l’Entraeta Infantil. 

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.148.106.49

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.