Divendres, 18 de Octubre del 2024

Actualitzada Dijous, 17 de Octubre del 2024 a les 10:02:47 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 23 de Juliol del 2024
MOROS I CRISTIANS

El Pregó arranca la Setmana Gran dels Moros i Cristians

Les 12 filaes i les 12 comparses participaran en el desfile que obri les Festes Patronals i desfilaran pel centre de majors de Santa Elena

Els Moros i Cristians ja calfen motors i es preparen per a viure el Pregó que arranca la seua Setmana Gran i anuncia a més el començament de les Festes patronals a la ciutat de Torrent. L’acte del Pregò tindrà lloc el pròxim dimecres 24 de juliol amb una cerimonia religiosa en l’esglesia de l’Asumpció de Torrent en honor als Sants Patrons Abdó i Senen. L’acte estarà presidit pel capità cristià de Conqueridor, Miguel García i el capità moro, Vicente Bacete acompanyats dels alferes, Andrés Campos de Templaris i Esther García de Califats i la resta de fiales i comparses.

 

Després de l’Ofrena en l’Arxiprestal, els festers desfilaran des de la plaça de l’Esglesia fins a la Torre per escoltar al pregoner d’enguany, el fester i ex president de la FMYCT, Daniel Català. Després del seu discurs els festers i festeres continuaran la desfilada per l’Avinguda fins el centre de majors de Santa Elena on desfilaran en esquadres davant dels majors i personal labora del centre com a mostra d’afecte i respecte. Els primer en entrar serà el bàndol cristià i tancarà la desfilada cristiana la filà de Conqueridors amb el seu capità Miguel García. Després arribarà el torn del bàndol moro dirigits pel seu capità d’Abassies Vicente Bacete.

 

Després les filaes i comparses es juntaran als peus de la Torre en el sopar del Fester amb xaranga. Ja a la mitjanit la filà cristiana Cides ha organitzat la seua festa amb una discomòbil dels DJ’s torrentins PMK per a celebrar l’inici de les festes i viure la primera nit oficial de la setmana gran amb bona música i bon ambient fins el cos aguante i amb bona música.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.143.235.127

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.