Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 19 de Juliol del 2024
IGUALTAT

La Mancomunitat llança una campanya per a ajudar a evitar agressions sexistes en les festes

L'àrea d'Igualtat elabora una guia de consells que s'ha facilitat als consistoris per a reforçar les accions municipals

a temporada estival a la comarca és la que concentra major activitat, amb motiu de les festes majors i patronals dels municipis. Per aquest motiu, tant la Mancomunitat de l'Horta Sud com els ajuntaments activen cada any en aquestes dates les seues campanyes per a evitar agressions sexistes en els actes i fomentar un oci segur per a les dones.

 

En aquesta ocasió, l'equip d'Igualtat de la Mancomunitat de l'Horta Sud ha elaborat un xicotet protocol de consells pràctics per a saber com actuar davant possibles agressions en el moment en què es produeixen, amb recomanacions clares per a la víctima o les persones que són testimonis.

 

“Acabar amb les agressions masclistes i generar espais segurs d'oci per a les dones és responsabilitat de tota la ciutadania i les institucions. Per això, la Mancomunitat col·labora amb els ajuntaments, que tenen un paper fonamental com a administració més pròxima i com a organitzadors d'activitats amb gran afluència de persones en les festes”, valora el president de la Mancomunitat, José F. Cabanes.

 

Aquesta campanya s'està difonent des de l'inici del període festiu a través dels consistoris, especialment aquells els serveis dels quals reforcen activament les tècniques de la Mancomunitat, com són Albal, Alcàsser, Massanassa, Beniparrell, Picanya, Benetússer, Sedaví i Silla.

 

En la campanya, que també es difon a través de les xarxes socials, es realitzen recomanacions per a la persona que està sent víctima d'una agressió com ara: “cerca a alguna persona i fingeix que la coneixes per a eixir de la situació” o “dirigeix-te a algú que tingues a prop i explica-li el que està passant”. “Si et trobes en algun esdeveniment festiu, acudeix al Punt Violeta o a l'organització, i explica'ls el que està passant”, indica la campanya. “No tens la culpa de res”, es recalca a la víctima.

 

“No sigues còmplice”

Respecte a qui presencia una agressió sexista, se li recomana que avise a altres persones i els conte el que passa perquè puguen ser testimonis, o bé que interrompa la situació amb una excusa per a dissuadir a l'agressor. “Si veus que és una situació perillosa, no et poses en risc. La teua integritat física també importa”, recomana la campanya. “No sigues còmplice”, s'insisteix a les persones que són testimonis.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.80.38

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.