Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 19 de Juliol del 2024
MEDI AMBIENT

Amb el mes de juliol arriba el Voluntariat Ambiental d'Estiu 2024

Un programa únic per a joves que combina oci, aprenentatge i compromís amb el medi ambient

El passat 15 de juliol va donar principi una nova edició del Voluntariat Ambiental d'Estiu 2024, una iniciativa de l'Ajuntament de Torrent que ja fa 12 anys que fomenta la participació juvenil en la conservació del medi ambient. Els voluntaris han començat la setmana amb la presentació i formació sobre prevenció d'incendis, que aquesta primera setmana es realitza des de la Generalitat Valenciana, que col·labora amb aquest programa. Durant quatre setmanes, fins a mitjan agost, els joves d'entre 14 i 25 anys podran gaudir d'aquesta experiència única, que combina activitats lúdiques i formatives en un entorn natural privilegiat.



El Voluntariat Ambiental d'Estiu de Torrent no es limita a la realització de tasques de conservació del medi ambient, es tracta d'un espai d'oci i aprenentatge en què els participants poden conéixer i valorar els espais naturals de la seua localitat. A més, adquireixen coneixements sobre medi ambient, especialment pel que fa a la prevenció d'incendis forestals. També desenvolupen habilitats com el treball en equip, la responsabilitat i la consciència ambiental. Tot això compaginat amb la realització d'activitats a l'aire lliure com a rutes de senderisme, tallers, jocs i cinefòrum.



Les activitats del voluntariat es duen a terme en el Centre Ambiental El Vedat i en els paratges naturals de Torrent. Entre elles, destaquen les rutes de vigilància per a detectar i solucionar problemes ambientals pel Vedat, el camí del Xorro i la Serra Perenxisa. També destaca el mostreig de la fauna local amb paranys-petjada i la formació sobre prevenció d'incendis forestals.

 

La realització de tallers i xarrades sobre medi ambient i sostenibilitat són unes altres de les activitats destacades. Però durant aquests dies, els voluntaris tindran moments d'oci en la piscina municipal, geocaching i jocs. Cada setmana participen un màxim de 10 joves en aquest programa que és de dilluns a diumenge i inclou el menjar. Cadascuna de les activitats estan dirigides per Educadors Ambientals amb contrastada experiència.



El regidor de Medi Ambient, José Francisco Gozalvo ha assenyalat que "el Voluntariat Ambiental d'Estiu és una experiència única perquè els joves de Torrent aprenguen, gaudisquen i es comprometen amb la conservació del medi ambient." A més, també ha subratllat que "enguany, el programa posa especial èmfasi en la formació relativa als incendis forestals i a la seua prevenció, el seguiment, coneixement de la fauna local i la identificació de punts d'aigua en el territori".



Una oportunitat gratuïta i oberta a tots
El projecte és completament gratuït per als participants, incloent-hi el menjar. A més, compta amb la col·laboració i el patrocini de la Generalitat Valenciana. Les places per al Voluntariat Ambiental d'Estiu 2024 són limitades. Si tens entre 14 i 25 anys i estàs interessat a participar, pots informar-te i apuntar-te en la pàgina web de l'Ajuntament de Torrent, en voluntariat@naturaycultura.com o en el Centre Ambiental El Vedat.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.116.62.101

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.