Divendres, 18 de Octubre del 2024

Actualitzada Dijous, 17 de Octubre del 2024 a les 10:02:47 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 19 de Juliol del 2024
DANSA

La plaça de l'Església acull el XVII Festival Nacional de Folklore Ciutat de Torrent

Grups de Múrcia i Toledo acompanyaran al Grup de l'Ú i Dues del Llar Antonià en un espectacle de danses, música i tradicions

Aquest dissabte, 20 de juliol, la plaça de l'Església de Torrent es convertirà en un escenari on la cultura, la tradició i el folklore es donaran la mà en el marc del XVII Festival Nacional de Folklore Ciutat de Torrent. L'esdeveniment biennal, organitzat pel Grup de l'Ú i Dues del Llar Antonià de Torrent i l'Ajuntament de Torrent, reunirà tres grups de diferents punts de la geografia espanyola per a oferir al públic un espectacle ple de tradició i mostrant el millor de la cultura de tres regions espanyoles.



En aquesta ocasió, el Grup de l'Ú i Dues del Llar Antonià estarà acompanyat pel Grup Folklòric La Penya de Morter de Sant Ángel (Múrcia) i pel Grup Folklòric Cors i Danses Sherezade de Fuensalida (Toledo). Cadascun d'ells aportarà al festival el seu particular estil i les seues tradicions, oferint un mosaic cultural de gran riquesa i diversitat.



El Grup Folklòric Cors i Danses Sherezade va nàixer a la fi del 1981 en el col·legi públic "Tomás Romojaro" de Fuensalida, a Toledo, gràcies a una de les seues professores, Donya Isabel Peña Torrijos, amb l'objectiu de rescatar i difondre les tradicions i costums dels majors de la població i la regió. D'altra banda, el Grup Folklòric La Penya de Morter va nàixer en 1978 amb la finalitat de rescatar, les tradicions i costums de l'horta, sobretot en el camp del folklore i la gastronomia de Sant Ángel a Múrcia.



La cita tindrà lloc a les 22.45 hores en la plaça de l'Església, que s'omplirà de música, balls i vestits típics per a delectar a tots els assistents. El festival és una oportunitat única per a gaudir de la riquesa del folklore espanyol i per a descobrir les diferents expressions culturals que existeixen al nostre país.



Un any més, la música i els balls regionals es converteixen en una cita important en les Festes Patronals de Torrent. El XVII Festival Nacional de Folklore Ciutat de Torrent és una invitació a submergir-se en la cultura popular i a gaudir d'un espectacle ple d'alegria i tradició.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.17.74.148

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.