Dissabte, 07 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 15 de Juliol del 2024
PILOTA

Sant Roc celebra el seu 43é campionat de Galotxa i ret homenatge a "El tio Juan"

La Falla Barri Cotxera s'ha proclamat campiona en la primera divisió, mentre que la Falla Nicolás Andreu ha quedat en segon lloc

La Falla Sant Roc ha celebrat el seu tradicional campionat de Galotxa, marcant la 43a edició de la competició de pilota valenciana més longeva de la ciutat de Torrent. Aquest campionat ha servit com un emotiu homenatge a Juan Miñana "El Tio Juan", qui va morir la setmana passada.



Juan Miñana, afectuosament conegut com "El Tio Juan", ha sigut una figura clau en el desenvolupament del campionat de Galotxa. La seua passió i dedicació no sols ha contribuït a la consolidació d'aquest torneig, sinó que també ha inspirat a noves generacions de jugadors de pilota.



Com a jugador, Miñana va compartir la pista amb figures llegendàries de la falla Sant Roc, com Fernando Casaban "El Conde", Rafa Vilar i Manetes. El Tio Juan serà recordat no sols per les seues habilitats en el joc, sinó també per la seua indestructible dedicació a la Falla Sant Roc i el seu amor per la pilota valenciana. La seua presència en el campionat de Galotxa de Torrent ha sigut fonamental per a convertir l'esdeveniment en què és hui: un campionat de referència a la Comunitat Valenciana.



La Falla Barri Cotxera guanya en Primera Divisió
Dijous passat s'ha disputat la final de Primera Divisió en el Trinquet de Torrent José María Veguer, on s'han enfrontat les Falles Barri Cotxera i Nicolau Andreu. La Falla Barri Cotxera s'ha alçat amb la victòria en un renyit partit, presenciat per convidades d'honor com l'alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, la Fallera Major de Torrent 2024, María Peris, i la seua Cort d'Honor.



A la nit se celebrava un sopar de germanor en el Casal El Tro de la Falla Sant Roc, seguida del lliurament de trofeus a les falles guanyadores en cada categoria. L'esdeveniment va comptar amb la presència del regidor de Falles, Aitor Sánchez, i la Fallera Major de Torrent, María Peris.



Guanyadors del 43é Concurs de Galotxa
La Falla Barri Cotxera s'ha proclamat campiona en la primera divisió, mentre que Falla Nicolás Andreu ha quedat en segon lloc. En la segona divisió, la Falla Lope de Rueda - Virgen del Puig s'ha imposat amb el primer premi, seguida de Falla Cronista Vicent Beguer Esteve, en segon lloc. La Falla Ramon i Cajal ha aconseguit el campionat en la tercera divisió, mentre que Falla Avinguda ha obtingut el segon lloc.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.221.212.104

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.