Divendres, 18 de Octubre del 2024

Actualitzada Dijous, 17 de Octubre del 2024 a les 10:02:47 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 12 de Juliol del 2024

VOX trenca amb els governs autonòmics del Partit Popular i Mazón governarà en solitari

Els consellers de VOX de la Generalitat Valenciana han sigut destituïts pel president de la Generalitat Valenciana

Finalment, les amenaces de VOX d'abandonar els governs autonòmics si les comunitats del PP acceptaven acollir a menors immigrants s'ha complit i el seu líder Santiago Abascal ha anunciat la ruptura de relacions entre el PP i el seu partit en totes les comunitats on governen, inclosa la Comunitat Valenciana.

 

Poques hores després els consellers de VOX presentaven la seua dimissió i el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, anunciava una reestructuració del consell i anunciava que governarà en solitari descartant un avançament electoral.

 

menys de 24 hores després el president de la Generalitat, carlos Mazon, ha presidit ha presidit la reunió extraordinària del Ple del Consell, que s'ha celebrat amb la presència dels huit consellers i conselleres que conformen el govern valencià. Es tracta del primer Ple al qual assisteixen la nova consellera de Justícia i Interior, Salomé Pradas; el nou conseller d'Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca, Miguel Barrachina i el nou conseller de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez.



En el seu discurs el líder de VOX molt seriós carregava contra el president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijoo, "el senyor Feijoo ha cregut oportú pactar amb l'autòcrata (Pedro Sánchez). Ha pactat el CGPJ, manté els acords amb els socialistes i torpedina els acords amb Vox a les regions. Ahir va obligar que els seus dirigents autonòmics acceptaren un repartiment d'immigrants. Hem cedit, potser a vegades massa, per a salvaguardar els governs, però és impossible pactar amb qui no vol fer-ho".

 

Pactes municipals
De moment els pactes municipals continuen avant i tan sols afecta les comunitats autònomes. Cal recordar que en Torrent VOX és soci de govern del PP on governen després de les eleccions de maig de 2023. Cal recordar que, juntament amb Torrent, la ciutat de València està en mans del PP gràcies a un acord amb el partit d'Abascal.

 

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.97.189

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.