Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 11 de Juliol del 2024
URBANISME

Aigües de l'Horta instal·la un nou col·lector en la zona del Vedat

Aquesta obra millorarà el drenatge de pluja al carrer Sant Rosa de Lima i incorpora a més un sistema de captació d'aigua

Aigües de l'Horta, durà a terme la millora del drenatge de pluja al carrer Sant Rosa de Lima en El Vedat. Aquesta actuació, que compta amb un pressupost de 145.165,94 euros, donarà solució a un problema històric d'inundacions que afecta tant els veïns de la zona com als usuaris i treballadors d'una residència de majors situada en el mateix carrer. Un problema que ha sigut tractat en diferents assemblees de veïns de El Vedat.



Les obres consistiran en l'execució d'un nou col·lector de major capacitat (DN800) i la instal·lació de nous sistemes de captació d'aigua pluvial mitjançant reixetes tipus maremàgnum i vorades engul aigües en diferents punts del carrer.



El regidor d'Urbanisme, Habitatge i Medi Ambient, José Francisco Gozalvo, ha explicat que “aquesta actuació era una demanda històrica dels veïns del Vedat, que cada vegada que es produïen pluges torrencials veien com els seus habitatges s'inundaven”. “Amb aquesta obra donarem una solució a aquest problema, reivindicat per l'AV El Vedat i garantirem la seguretat i el benestar dels veïns i usuaris de la residència de majors”, ha afegit.



Solució a un problema històric
El carrer Sant Rosa de Lima es troba en una zona amb un pendent pronunciat, la qual cosa provoca que, en episodis de pluges torrencials, l'escorrentia d'aigua busque el curs natural entre els carrers Santa Rosa de Lima i Joaquín Costa. Un fet que dona lloc a la inundació de propietats privades, a l'haver-hi un tàlveg en la zona afectada. A més, fins a aquesta zona arriben les aigües des de la mateixa muntanya del Vedat i el carrer Verge de Guadalupe.



La reixeta tipus tramex, connectada a la xarxa de clavegueram del carrer i amb un diàmetre nominal de 300 mm, és insuficient per a evacuar el gran volum d'aigua que s'acumula en aquests episodis, la qual cosa genera importants inundacions, especialment en la residència de majors situada al carrer.



L'actuació, que es durà a terme al carrer Sant Rosa de Lima, forma part del compromís de l'Ajuntament de Torrent de millorar la qualitat de vida dels veïns del Vedat. En aquest sentit, l'alcaldessa i presidenta d'Aigües de l'Horta, Amparo Folgado, ha destacat que “l'equip de govern està treballant intensament pel Vedat i amb aquesta mena d'inversions estem demostrant el nostre compromís amb els veïns i veïnes del barri”, ha conclòs.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.17.179.57

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.