Dilluns, 16 de Setembre del 2024

Actualitzada Dilluns, 16 de Setembre del 2024 a les 13:46:20 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 10 de Juliol del 2024

El PSOE trasllada a Antifrau el procés de contractació del servei de premsa municipal

Per als populars aquesta decisió "només vol embarrar la política municipal" i recorden que és la segona vegada que els socialistes qüestionen als tècnics municipals

El Partit Socialista ha traslladat a Antifrau el procés de contractació del servei municipal. Segons el principal partit de l'oposició, "les manifestacions recollides en l'acta de la Junta de Govern qüestionen seriosament la pulcritud, transparència i legalitat que ha d'obrar en un expedient de contractació pública".

 

Els populars han volgut eixir al pas de les acusacions socialistes afirmant que aquesta decisió, "només vol embarrar la política municipal" i recorden que és la segona vegada que els socialistes qüestionen als tècnics municipals". En un comunicat el PSOE explica la decisió de portar a l'Agència Antifrau aquest contracte després de detectar, "una sèrie d'esdeveniments preocupants relacionats amb el procediment de contractació que es recollien en l'acta de la Junta".

Segons el contingut de l'acta facilitada pels socialistes, el portaveu de Vox Guillermo Alonso del Real, que també va participar en la mesa de contractació, va qüestionar la transparència del procés d'adjudicació. Els motius de la seua oposició incloïen la filtració de l'informe de valoració de qüestions tècniques abans de l'adjudicació, realitzada a través de missatges de WhatsApp, un canal no oficial.

 

A més, es van assenyalar diferències de criteris en la valoració de propostes molt similars i la repetició de currículums en les dues propostes amb major puntuació, una de les quals va ser l'adjudicatària. Alonso del Real va posar en dubte la legalitat del procés, afirmant que "les coses han de fer-se correctament i sense agafar dreceres no previstes legalment".



El portaveu de VOX també va criticar el comportament d'un membre de l'equip d'Amparo Folgado, qui, segons ell, va manifestar de manera inapropiada a l'ajuntament que dues persones de l'actual equip de premsa serien acomiadades per la seua culpa.



"Sense recursos per part dels licitadors"
Per als populars el concurs, al qual es van presentar 6 licitadors, va ser adjudicat el 17 de juny, i s'obria preceptivament per llei, un termini de 15 dies hàbils davant la presentació de possibles recursos de la resta de licitadors, per a la seua formalització definitiva. Aquest termini que va finalitzar el 8 de juliol, "no ha rebut cap recurs contra l'adjudicació, la qual cosa reflecteix, que els mateixos contractistes han percebut que el procés s'ha ajustat a dret en tot moment, i no han qüestionat o posada objecció a les decisions dels funcionaris de la mesa de contractació".



A més el PP recorda que, "el mateix concurs, pel mateix import, i amb la mateixa duració, va ser convocat pel partit socialista en 2021 i adjudicat per a prestar el servei en 2022, amb una duració de dos anys, i per descomptat que el Partit Popular mai va qüestionar la forma de conducta del grup socialista i molt menys dels funcionaris d'aquest Ajuntament".



"El PSOE no estava en la mesa de contractació"
Els regidors del PSOE, que tenen l'oportunitat de ser presents en les meses de contractació, on es poden dirigir als funcionaris i tècnics per a rebre tota classe d'explicacions i solucionar dubtes, en aquest cas, "van decidir no assistir, la qual cosa ens confirma que tot aquest comportament a posteriori, és una sobre actuació vergonyosa, més pròpia d'un circ que d'un comportament responsable".



Ja finalment el secretari general del PP de Torrent, Jose F. Gozalvo ha anunciat que, "per descomptat que ens posarem a la disposició de l'Agència Antifrau perquè quan arribat, si és el cas, la sol·licitud d'informació, li fem arribar l'expedient complet, amb tots els informes tècnics que ha generat el procés contractual".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.118.12.34

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.