Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 09 de Juliol del 2024
URBANISME

La delegació d'Urbanisme escomet obres en la façana del centre cultural Sant Marc

L'edifici municipal presenta escantell en el morter pel qual es farà una actuació perquè siga conforme als colors del Centre Històric de Torrent i a l'ús cultural i educatiu

L'Ajuntament de Torrent ha anunciat les pròximes obres de millora de la façana de l'edifici del Centre Cultural Sant Marc, situat entre els carrers Gómez Ferrer i Marco. L'edifici, de tres altures, està destinat a activitats de caràcter cultural i educatiu. La façana presenta una imatge poc d'acord amb l'entorn i pateix de múltiples problemes en el revestiment del morter, amb escantells en diversos punts. Les obres, que seran executades per l'empresa pública municipal Nous Espais, tenen un termini d'execució estimat d'un mes i un pressupost aproximat de 38.800 euros.



Els treballs que es faran consisteixen en l'eliminació dels materials que presenten mala adherència o mal estat de conservació, a més de la neteja de la resta de la façana. El revestiment amb morter monocapa i impermeabilitzant serà d'un color concorde al Centre Històric de Torrent. Sobre la façana de rajola es realitzarà una neteja prèvia i s'aplicarà un vernís incolor hidrofugant impermeabilitzant. D'altra banda, en la fusteria metàl·lica, barana i portes d'accés s'aplicarà un esmalt antioxidant. Finalment, s'instal·larà un sòcol ceràmic en la part que recau al carrer Marco per a evitar que el morter contacte amb la vorera.



L'edifici del Centre Cultural Sant Marcos és propietat municipal i s'utilitza com a aulari del Centre de Formació de Persones Adultes, així com dependències d'associacions veïnals i culturals de Torrent. En el seu interior i que dona al carrer Rei Don Jaime, també alberga un parc infantil, que recentment ha vist millorat l'accés amb la construcció d'una rampa per a fer-lo més accessible.



L'alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, ha visitat l'edifici al costat de tècnics municipals i ha assenyalat que "el Centre Cultural Sant Marc és un edifici molt cèntric i utilitzat tant per l'Escola d'Adults i associacions culturals de Torrent, per la qual cosa és molt necessari que presente una imatge concorde a una Gran Ciutat i a l'ús que se li dona diàriament".



Les obres de millora de la façana del Centre Cultural Sant Marc són una nova mostra del compromís de l'Ajuntament de Torrent amb la millora de les infraestructures públiques, el manteniment d'edificis municipals i la qualitat de vida dels veïns i veïnes.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.129.247.189

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.