Dissabte, 20 de Juliol del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Juliol del 2024 a les 13:43:31 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 09 de Juliol del 2024

Compromís-Podem-EUPV denuncia que la resta de partits tombenles seues propostes LGTBI

Entre les accions de la coalició torrentina estava l’impuls d’una unitat contra delictes d’odi en la policia local o la implantació de cursos d’informació per a persones trans

El ple ordinari de juliol de 2024 contemplava, entre altres qüestions, el debat de la moció amb motiu del 28 de juny, presentada pel grup municipal socialista, en defensa dels drets LGTBI. Sobre la qüestió, el grup municipal Compromís-Podem-EUPV va decidir presentar una esmena en la que ampliava la moció original amb 4 noves propostes d’acord. L’objectiu, segon el seu portaveu Xavier Martí, era el trencar amb 9 anys d’immobilisme a Torrent, demanant l’aplicació dels drets de la comunitat LGTBi regulats per les diferents lleis i normatives vigents aprovades per l’anterior govern autonòmic del Botànic.

 

Martí ha explicat que: “el nostre full ruta era visibilitzar a Torrent aquells objectius que no concretava la moció socialista, amb 3 noves mesures que l’Ajuntament de Torrent té plena la capacitat d’aplicar, i fins i tot l’obligació legal, com és la creació de la unitat contra delictes d’odi en la policia local”.

 

A més de la creació de la unitat contra delictes d’odi en la policia local, la coalició local de Compromís, Podem i EUPV proposava la programació anual de cursos de formació en diversitat i igualtat per a la joventut torrentina, l’impuls de la informació per a persones trans en Casa de la Dona, així com mostrar la solidaritat del Ple de Torrent amb el col·lectiu LGTBI valencià, que segons el seu portaveu: “ha patit atacs als seus drets fonamentals per part de la Generalitat, l’Ajuntament de València i la Diputació de València”.

 

“Sabíem que tant PP i Vox votarien en contra, però la negativa socialista d’aplicar les nostres propostes expliquen els 8 anys de govern del PSOE a Torrent, en els quals no s’implementaren les principals normes en defensa dels drets LGTBi aprovades pel govern autonòmic del Botànic”, continua argumentant Xavier Martí.

 

“La realitat és que la població LGTBI torrentina necessita accions valentes i palpables més enllà de pintar banquets o murals; tant quan governen uns com altres”, conclou el portaveu de la coalició torrentina d’esquerres.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.233.232.160

Encara no hi ha comentaris

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.