Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 04 de Juliol del 2024
MEDI AMBIENT

El Govern demana reduir la despesa d'aigua a 90 litres per dia per la sequera

Del que portem d'any hidrològic a Torrent ha plogut un total de 90,2 litres per metre quadrat segons dades d'AVAMET

El Govern ha demanat als ciutadans i ciutadanes reduir la despesa d'aigua a 90 litres per dia a causa de la sequera. Del que portem d'any hidrològic a Torrent ha plogut un total de 90,2 litres per metre quadrat segons dades d'AVAMET. L'actual any hidrològic és el tercer més sec dels últims 33 anys a la Comunitat Valenciana i encara que juliol va començar amb pluja i tempestes entrem en l'estació més seca de l'any en què el perill d'incendis es dispara a la Comunitat Valenciana.



La Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ), ha iniciat l'estiu amb els embassaments per damunt del 51% de la seua capacitat i amb un dèficit de precipitacions que han obligat a implementar restriccions per al regadiu en diversos dels sistemes d'explotació en els quals es divideix la Demarcació Hidrogràfica del Xúquer. Davant aquest escenari, l'Organisme insisteix, una vegada més, en la necessitat d'impulsar l'estalvi i el consum responsable del recurs com a mesures efectives per a combatre la sequera.



En l'àmbit urbà, es recomana la reducció d'usos no essencials, com les fonts ornamentals o l'aigualeig de carrers, reduint al mínim el reg de jardins i fer-lo de nit, limitar o prohibir la rentada de cotxes o l'ompliment de piscines, reduir la pressió en la xarxa en horari nocturn per a evitar les fugides, així com posar-se en contacte amb grans consumidors industrials o hotelers per a reduir en la mesura que siga possible el consum.



LA CHJ insta els municipis de més de 20.000 habitants a posar en marxa les mesures contemplades en els seus plans d'emergència davant situacions de sequera, i convida a les localitats de menor població a impulsar mesures d'estalvi similars.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.217.86.24

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.