Divendres, 18 de Octubre del 2024

Actualitzada Dijous, 17 de Octubre del 2024 a les 10:02:47 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 04 de Juliol del 2024
FUTBOL

El Torrent CF és el club amb més equips federats de la Comunitat Valenciana

El club taronja disposa de 50 equips federats seguit del CD Mont Sión amb 38

El Torrent CF és el club amb més equips federats de la Comunitat Valenciana. El club taronja disposa de 50 equips federats seguit del CD Monte Sión amb 38 equips. D'aquests 50 equips, la casa Taronja té un equip A en Segona RFEF, l'equip filial de Segona FFCV i un de veterans. En el futbol base són 5 equips juvenils, amb l'A en Lliga Nacional; 7 equips de cadets, un en Autonòmica; d'igual manera que l'infantil A, són 9 els equips infantils. Pel que respecta al futbol-8, 9 alevins, 7 benjamins i 5 equips prebenjamins. Tenint també 5 equips Valenta, el Juvenil-Cadet, l'infantil, i 3 equips de futbol-8 Valenta.


Amb l'èxit de l'Ascens del Filial, el titule de lliga de l'Aleví A, Benjamí A, Benjamí E i el doblet de l'Aleví A Femení en fase Or, Aleví B en lliga plata i l'Aleví C en lliga ore. Però no gaire lluny del rànquing es troba el CD Mont Sion, en sisé lloc, amb 38 equips. Amb un primer equip en la 2a FFCV, un filial i un equip de Veterans, 3 Juvenils, 4 Cadets, un cadet femení, 5 Infantils, 7 Alevins, 7 Benjamins, 5 prebenjamins, 1 Querubí i 3 de Futbol Sala.
El CD Mont Sion tampoc ha passat desapercebut, amb títol i ascens de la seua Juvenil B, titule de lliga de l'Aleví A, Aleví G i prebenjamí C. Però a més cal ressaltar el gran nivell desenvolupat per quasi la totalitat de la resta d'equips tant al Torrent CF, com el CD Mont Sion, a tot això, afegirem el CD Teresianes, Evangèlic CF i equips d'empresa.



Un altre Club nou aquesta temporada 2023-24 és el CFF Torrent L'Horta Sud purament femení, amb quatre equips, dos de futbol 11 i dos en futbol 8, aquesta temporada sense dret a horaris en els camps torrentins veient-se obligat a llogar camps on entrenar, mèrit total el dels seus equips malgrat que tots els problemes han efectuat una molt excel·lent temporada i que la pròxima temporada no li podran negar el seu dret a disposar d'horaris d'entrenament a Torrent.



Una cosa aquesta clara, que el futbol continua sent l'esport rei en aquest país, en els últims anys el creixement en numere de llicències en l'àmbit nacional és molt notable, concretament la Federació Valenciana en aquesta última temporada va inscriure 129.174 llicències, quasi 6000 llicències més que en la temporada 2022-23, més d'un 13% d'increment.



L'increment no sols ha sigut en el futbol masculí, és que el futbol femení, després de l'èxit de la selecció nacional, guanyant el mundial, així com la resta de categories de seleccions femenines, ha despertat l'interés en les xiquetes que veuen que elles també poden jugar en el que els apassiona. A més, cal destacar que el Futbol Sala també està creixent de forma molt important, tant a escala masculina com femení, aquesta temporada el CEF Hispanic Fuensanta ha inscrit 11 equips federats.



Falta d'instal·lacions
Aquest creixement aquesta portant un grave problema, que no és un altre que la falta d'instal·lacions, hi ha municipis que tenen les mateixes instal·lacions que fa 15 anys i el numere d'equips quasi s'han duplicat.
Torrent és un municipi amb més de 92000 habitants, que va creixent any a any, però no les instal·lacions el que està suposant un gran problema per a entrenaments i partits oficials, els camps de futbol continuen sent els mateixos, però el nombre d'equips per club continua sent cada vegada més.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.137.223.255

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.