Dissabte, 20 de Juliol del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Juliol del 2024 a les 13:43:31 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 02 de Juliol del 2024
VIVENDA

Compromís-Podem-EUPV proposen impulsar ajudes al lloguer per a joves

És el segon intent de la coalició torrentina perquè el govern local actue davant la crisi d’habitatge que patix la ciutat amb una modificació del pressupost

La coalició Compromís-Podem-EUPV ha presentat dues esmenes a una modificació pressupostària plantejada pel govern de PP-Vox. L’objectiu d’estes esmenes és el d’instaurar en Torrent ajudes al lloguer d’habitatges per a joves. La doble proposta es fonamenta, primer en redirigir a 10.000€ de convenis de subvencions per a fomentar la natalitat i, en segon lloc, destinar 258.000€ del romanent de tresoreria que roman sense utilitzar per a implantar les esmentades ajudes al lloguer. Així, les esmenes sumen valor global de 268.000€.

 

Segons el portaveu del grup municipal, Xavier Martí: “Si realment es vol fomentar la natalitat, cal solucionar els greus problemes d’habitatge i de treball precari que patim no només a la ciutat de Torrent, sinó a tot el País Valencià.” En este mateix sentit, Martí continua argumentant que: “per això, proposem una línia de subvencions i ajudes per a joves, una mesura que, des de les limitacions d’una administració local, pot suposar un abans i un després en el full de ruta de la joventut torrentina que vol emancipar-se. Els 268.000€ ens permetrien posar en marxa unes ajudes de 300€ mensuals a l’any per a 74 joves torrentines de fins a 30 anys d’edat”.

 

L’anterior intent de la coalició local per implementar estes ajudes fou en un escenari semblant en el ple ordinari de juny. El grup de Compromís-Podem-EUPV presentà unes esmenes a unes modificacions pressupostàries per a convertir 200.000€ de despeses protocol·làries i de publicitat en ajudes a l’habitatge per a joves.

 

Les dades del mercat immobiliari torrentí, que es desprenen de l’informe d’un dels principals portals immobiliaris, mostren que el preu del lloguer ha pujat un 24,4% en l’últim any, amb un preu mitjà de 9,7€ per metre quadrat en el mes de maig de 2024, el que suposa que un habitatge de 70m costa de mitjana 679€ de despesa mensual.  Al mateix portal immobiliari podem trobar pisos on el preu del lloguer per metre quadrat s’enfila fins els 12,5€.  A més a més, el perill d’increment del cost a la ciutat de Torrent és molt real atés que encapçala la demanda de pisos de lloguer en l’àrea metropolitana de València.

 

Finalment, el portaveu Xavier Martí conclou que “no podem esperar al govern autonòmic o estatal per a posar en marxa este tipus d’ajudes vitals, quan des de l’ajuntament tenim els recursos per a impulsar-les. Per a nosaltres no és una opció estar de braços creuats mentre la pràctica totalitat de la joventut torrentina és incapaç d’emancipar-se i de poder encetar el seu projecte de vida”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.233.232.160

Encara no hi ha comentaris

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.