Diumenge, 29 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 27 de Setembre del 2024 a les 19:16:17 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 26 de Juny del 2024

Torrent presenta l'agenda de les seues Festes Patronals sense el Rockejat

La delegació de Festes ha decidit prescindir d'aquest festival que en 2023 va celebrar la seua edició 20

L'Ajuntament de Torrent ha presentat en roda de premsa l'agenda per a les Festes Patronals de 2024, les primeres que es realitzen sota la coalició PP i VOX. La novetat més destacada d'enguany ha sigut la desaparició del Festival de Rockejat del calendari d'actes. La delegació de Festes dirigida per VOX ha decidit prescindir d'aquest festival per primera vegada en 21 anys.



Segons la regidora de Festes, María Fernandez, s'ha buscat una alternativa que conjugue també el descans dels veïns i veïnes de Parc Central. Per això, s'ha presentat Vibra Torrent, un tardeo que se celebrarà en l'Àgora de Parc Central, on actuaran els grups locals Va de Rumba, Daniel Haro, Tigre, Dj Hector Martín, PMK, i Parapa que començarà a les 19.30 de la vesprada i finalitzarà a les 01.30 de la matinada. "Hem volgut mantindre l'essència del Rockejat i comptar amb el nostre talent local en una cita amb tota classe de música en directe, sense oblidar el dret dels veïns al descans".



La delegada de l'àrea ha volgut destacar la idea d'arribar a la màxima gent possible. Per això, "enguany hi haurà tres dies d'espectacle en la plaça Pedro Iturralde, també en l'Avinguda Olímpica i es mantindran els monòlegs en els diferents barris, com ara el Vedat, fra Antonio Panes i Benemérita" ha explicat.



Durant la setmana gran hi haurà proposades com l'actuació de Pascual Andreu i Sarai Garcia, tributs a Queen i Abba, l'actuació del mentalista Toni Pons, el musical Skandalo, l'actuació de Serafín Zubiri al costat de la banda de la UMT, així com playbacks fallers entre un ampli programa. També hi haurà activitats infantils durant el cap de setmana en el mercat de Sant Gregori, en Avinguda Olímpica i en Fra Antonio Panes.



Una altra de les novetats de les Festes Patronals enguany és la inclusió de la plaça Pedro Iturralde en els escenaris d'actuacions previstes durant la setmana de festes al costat de la plaça Major, plaça de l'Església i plaça Fra Antonio Panes. Així ho explica l'alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, "volem que se sàpia que Torrent és una ciutat viva i no un poble dormitori, una localitat molt activa". En aquest sentit, ha volgut incidir en el fet que la ciutat compta amb una programació molt variada durant tot l'any. "Fa uns dies presentàvem la nova marca A la lluna de Torrent, que abasta totes les festes que es duen a terme al llarg de l'any a la ciutat per a arribar a tots els torrentins i torrentines, i no sols durant els mesos estivals" ha assenyalat.



En la roda de premsa també s'ha presentat el cartell de les Festes Patronals de 2024 dissenyat pel torrentí Julián León. El mateix dissenyador ha sigut l'encarregat d'explicar les dues línies principals que persegueix el mateix. "D'una banda, hem volgut que el cartell en si siga una festa. D'altra banda, se'm va traslladar la necessitat d'abastar tot el que és la ciutat, per a tota mena d'esdeveniments".

 

Tal com ha assenyalat, "tradicionalment la festa s'enfocava a la zona de la Torre, però hi ha altres zones volem implicar". En aquesta línia, en el cartell es posa l'accent en edificis singulars de la ciutat, que per a molts torrentins i torrentines, conformen el perfil urbà de Torrent. Així mateix, al llarg del mes aniran evolucionant els dissenys perquè hi haja una empatia amb tots els actes i ciutadans.



Novetats en els Moros i Cristians
Els Moros i Cristians també prendran protagonisme durant l'última setmana de juliol, amb els dies grans d'aquesta festa que cada vegada cobra més pes en la localitat. Els seus capitans Moro i cristià, Vicente Bacete i Miguel García, han avançat algunes de les novetats que enguany es presenten, com per exemple, el canvi del recorregut de la baixada, que enguany serà en recte sense envoltar la Torre. També cobra importància l'"entradeta infantil", que a més comptarà amb cadires per als assistents.



Tots dos capitans també han informat d'un canvi en la denominació de les trabucaes. La primera d'elles adquireix el nom de "conquesta", quan els moros conquistaran als cristians, i la segona rep el nom de "reconquesta", quan els cristians tornaran a prendre la Torre.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.12.108.175

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.