Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 26 de Juny del 2024

El PSOE demana un augment de 4 milions d'euros del Fons de Cooperació Municipal de Diputació

El PSOE de Torrent critica l'actitud de l'alcaldessa, Amparo Folgado, que és també diputada provincial, per anteposar els interessos del seu partit per damunt dels de la ciutat que governa

El PSOE de Torrent ha manifestat el seu descontentament amb l'actuació d'Amparo Folgado, alcaldessa i diputada provincial del Partit Popular, després de la recent aprovació del Fons de Cooperació Municipal de la Diputació de València que deixa a la ciutat de Torrent amb una assignació d'ajudes significativament menor de l'esperat.


Segons el principal partit de l'oposició, Folgado va votar en contra, al costat de la resta de diputats i diputades de PP i Vox, que s'afegira una moció presentada pel grup socialista valencià en el ple de la Diputació de València, sol·licitant un augment de 4 milions d'euros en l'aportació al Fons de Cooperació Municipal per a municipis amb més de 50.000 habitants, entre els quals es troba Torrent, garantint que la nostra ciutat obtinga els recursos necessaris per a afrontar els seus projectes i millorar els serveis per als seus ciutadans.



D'aquesta manera, la fórmula pactada pels grups de dreta i ultradreta suposa "un perjudici i una reducció de l'aportació respecte a anteriors fons de cooperació municipal entre el 10 i el 20% dels seus recursos a aquests ajuntaments". En cas d'haver-se aprovat la moció socialista, els municipis de més de 50.000 habitants percebrien una quantitat fixa de 600.000 euros en lloc dels 400.000 aprovats; a més, Torrent rebria una assignació específica de 556.343 euros i se situaria a xifres similars a la d'anys anteriors.


"Aquest augment suposava que Torrent no perdera res del que estava percebent en cursos anteriors amb una Diputació socialista. No obstant això, amb els nous criteris que han pactat en el repartiment PP i Vox, els nostres veïns i veïnes veuen minvats els seus recursos. I el pitjor és que la nostra alcaldessa ha votat en contra dels interessos de Torrent, anteposant els seus interessos personals i els del seu partit polític, el PP. Amparo Folgado, que va prometre defensar als torrentins i torrentines, demostra, una vegada més, una falta de compromís amb els interessos de la nostra ciutat i que el seu únic interés és la seua projecció personal i la del PP, encara que per a això haja de perjudicar els seus veïns i veïnes", critica Andrés Campos, portaveu del Grup Municipal Socialista de Torrent.


El grup socialista de la Diputació de València també reclamava el manteniment del Fons de Cooperació Municipal amb una quantia mínima de 80 milions d'euros, "almenys la mateixa que en la passada legislatura baix presidència socialista, i no els 60 milions aprovats per PP i Vox". Una esmena positiva de la qual, a més dels municipis de més de 50.000 habitants, es podrien beneficiar els ajuntaments més xicotets.


Cal recordar que la Diputació de València presidida pels socialistes va fer un important esforç econòmic fins a quadruplicar la quantitat inicial de 20 milions i elevar-la fins als 80 milions que va transferir als ajuntaments en l'últim pressupost sota els principis d'objectivitat, transparència, publicitat i equitat.


Gràcies a aquest increment, els fons destinats a Torrent es van multiplicar per quatre, amb més d'1.200.000 euros anuals rebuts cada any, amb els quals es van aconseguir posar en marxa nombroses millores per als nostres veïns i veïnes. A més, la bona sintonia amb la Diputació va atraure Torrent grans competicions esportives o convenis extres, com el de 2 milions d'euros gràcies al qual es podrà escometre l'última fase d'urbanització de l'Alter.


Per desgràcia, amb el canvi de color en els governs autonòmic i local, Torrent s'ha vist perjudicada i ha perdut recursos econòmics com els del Fons de Cooperació Municipal, que serveixen a l'Ajuntament de Torrent per a atendre les principals necessitats i demandes amb autonomia i llibertat per a invertir aquests fons en allò que consideren prioritari i no en el que el govern de torn decideix, com ocorria en els temps del PP.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.15.193.145

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.