Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 26 de Juny del 2024
SALUT

El CIJ aborda els Trastorns de la Conducta Alimentària en unes xarrades-col·loqui

El psicòleg clínic especialitzat en TCA Miguel Ángel San Martín, ha aprofundit en la prevenció, els símptomes i les formes de detecció d'aquests trastorns

El Centre d'Informació Juvenil (CIJ) de Torrent ha acollit la primera de dues xarres col·loqui sobre els Trastorns de la Conducta Alimentària (TCA). Unes xarrades impulsades des de la Regidoria de Joventut, que dirigeix María Fernández, en col·laboració amb l'Associació Valenciana de Familiars i Pacients amb Trastorns de la Conducta Alimentària (AVALCAB). La xarrada, impartida pel psicòleg clínic especialitzat en TCA Miguel Ángel San Martín, ha aprofundit en la prevenció, els símptomes i les formes de detecció d'aquests trastorns.



Prevenció i detecció precoç: Claus per a abordar els TCA
L'expert ha destacat la importància de la prevenció com a eina fonamental per a lluitar contra els TCA. En aquest sentit, ha incidit en la necessitat de fomentar una bona autoestima i crear un entorn familiar i social positiu entre els joves. Així mateix, Sant Martí ha repassat els principals símptomes que poden indicar la presència d'un TCA, com a canvis bruscos en el pes, conductes alimentàries anormals o una imatge corporal distorsionada.



La detecció precoç d'aquests trastorns és crucial per a poder abordar-los de manera efectiva. En aquest sentit, el psicòleg ha animat a professionals de l'àmbit sanitari i educatiu, així com a les famílies, a estar atents als senyals d'alerta i a buscar ajuda especialitzada si és necessari.



Per part seua, María Fernández, regidor de Joventut de l'Ajuntament de Torrent, ha destacat la importància d'aquesta mena d'iniciatives per a la sensibilització sobre els TCA: "És fonamental que posem a la disposició dels joves i les seues famílies, eines i recursos que els permeten previndre i detectar aquests trastorns de manera precoç. "Així mateix, ha volgut destacar que "els trastorns de la conducta alimentària suposen un problema que afecta milers de joves al nostre país, i hem de prendre consciència d'això per a posar-los solució".



Un espai per a la interacció i l'intercanvi de dubtes
La xarrada ha comptat amb una gran participació de públic, incloent-hi professionals de la salut, docents, pares i mares, i joves interessats en la temàtica. Al llarg de la sessió, s'ha obert un torn de preguntes en el qual els assistents han pogut traslladar els seus dubtes i inquietuds al ponent.



L'Ajuntament de Torrent, a través del CIJ, valora molt positivament l'acolliment que ha tingut aquesta primera xarrada i reitera el seu compromís amb la promoció de la salut mental entre els joves i les seues famílies. Demà dijous, a les 18.00 hores, tindrà lloc la segona i última xarrada del cicle, que se centrarà en el tractament i abordatge dels TCA.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.137.169.221

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.