Dimecres, 03 de Juliol del 2024

Actualitzada Dimecres, 03 de Juliol del 2024 a les 10:13:29 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 20 de Juny del 2024
LITERATURA

La Puríssima guanya el premi literari modalitat Batxillerat del Consell Valencià de Cultura

Aquesta edició estava dedicada als drets humans davant els reptes del segle XXI

Com cada mes de juny, el Consell Valencià de Cultura (CVC) lliurement els premis escolars de literatura i dibuix, oberts en tots els centres educatius valencians d'ESO, batxillerat i cicles formatius. Aquesta edició estava dedicada als drets humans davant els reptes del segle XXI i el col·legi La Puríssima de Torrent ha guanyat el premi al centre en presentar els treballs amb major qualitat en la modalitat de Batxillerat.



Al seu torn l'alumnat de manera individual també ha obtingut diversos premis: 1r premi de 1r d'ESO, Lucía Cremades Ros, per Drets humans davant els reptes del món actual; el 2n premi ha sigut per a Laura Baviera Ortiz i l'accèssit per a Valeria Escrihuela Guerrero. Un altre accèssit en 4t d'ESO ha sigut per a Adrián Méndez Román, pel poema Carta dels drets humans.

 

En la modalida de Batxillerat/*Cicles, el 1r premi ha sigut per a Carlos Ramos Gil, per Lluite cada dia per el teu, Isabel; el 3r premi per a Hugo Rodrigo Meritén, per La lluita per la llibertat. Per part seua, un accèssit ha recaigut en María Bessini Pascual, per Faula al jardí; i un altre més per a Lucía Sebastián Peral, per DDHH, ressons en el temps del canvi.



La presidenta en funcions del CVC, Dolors Pedrós, va ser l'encarregada de fer lliurament dels diferents guardons al Palau de Forcalló, seu de l'entitat. El CVC planteja cada any un tema: a partir d'un motiu particular l'alumnat ha d'extraure idees o raonaments que permeten anar més enllà. La intenció és que els escolars d'ESO, Batxillerat i cicles formatius exposen punts de vista propis, tan originals com vulguen i puguen, amb la plena llibertat que permeten les expressions artístiques del dibuix i de la literatura.



En l'edició de 2023 La Puríssima de Torrent va rebre el guardó del cicle d'ESO i l'Escola d'Artesans de València en Batxillerat i Cicles Formatius. En dibuix, i en ESO, van guanyar l'IES Mediterrani de Torrevella (Baix Segura), i en Batxillerat i Cicles Formatius ho ha fet l'IES La Plana de Castelló.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.189.192.19

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.