Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 20 de Juny del 2024
AMPARO FOLGADO, ALCALDESSA DE TORRENT

Folgado: "La Policia de Barri serà una realitat abans de que acabe l'any"

Fa un any que Amparo Folgado és alcaldessa de Torrent. Ja ho va ser des de 2012 fins a 2015. Quasi una dècada després torna a capitanejar un govern, aquesta vegada en coalició amb VOX i amb la màxima edil fem un repàs de què ha sigut aquest primer any

Satisfeta imagine amb els resultats de les Eleccions Europees en Torrent. Ha sigut un resultat molt positiu. En Torrent hem aconseguit 11.383 vots, és la força més votada i els resultats marquen la tendència de la ciutadania de què volen un canvi, que volen un govern del Partit Popular i els resultats també es traslladen a l'àmbit provincial amb el president Mompó i en l'àmbit autonòmic amb el president Carlos Mazón. Torrent, com la gran ciutat que és ha sigut un referent quant a vots, quant a participació i en ganes de canvi.

 

Com ha sigut el primer any com a alcaldessa de Torrent? Estic molt satisfeta d'aquest primer any i estic amb moltíssima força i moltíssimes ganes. Molta gent em pregunta si estic cansada i no, tal volta són les ganes i la il·lusió per treballar amb tot l'equip de govern el que ens dona eixa força. Fa un any la ciutadania ens traslladà que volia un govern de canvi i de diàleg i al final la prioritat d'aquest equip de govern és la ciutat de Torrent i els torrentins. El primer que varen fer només arribar és baixar l'IBI, tal volta és poc significativa, però veníem de 8 anys de congelació i anem a fer-ho al llarg de tota la legislatura.

 

Tal volta el moment més complicat d'aquest primer any fora l'aprovació del pressupost que VOX va allargar més del que volia el seu partit? Jo no diria complicat, si després resulten uns pressupostos molt més dialogats i consensuats, per a mi no és una complicació. L'important és que els dos grups hem sabut fer pinya i front comú en això que ens varen demanar els veïns. A més, són uns pressupostos molt realistes que ja es veuen al carrer i sí, falta molt per fer, moltíssim, venim de 8 anys en el que s'ha fet molt poc, per tant, continuarem treballant tot l'equip de govern.

 

En aquest primer any al capdavant de l'Ajuntament quina decisió ha sigut la més important per a vosté? Són moltes coses com la baixada d'impostos, l'acord per a la ITV, ara sí que tindrem Ciutat de la Justícia, el centre de salut de Parc Central III per dir-te només uns quants. Em sent orgullosa de vore com el teu equip de govern funciona en totes i cadascuna de les àrees hi ha un abans i un després. Però, del que puc sentir-me molt orgullosa és de tornar a tindre el ball pels majors en tres punts de la ciutat perquè eixe moment no és només un ball, és la salut mental i física dels nostres majors que és molt important.

 

L'oposició del Partit Socialista està sent molt combativa com es veu en les seues xarxes socials, però també al ple municipal. El PSOE no ha acceptat la seua situació i on està ara. Tal volta està en línia en el que estem patint en l'àmbit nacional amb el seu referent Pedro Sánchez i possiblement d'eixe "fango" que ell parla al final és on els agrada estar. Crec que han d'aprendre a fer oposició de forma respectuosa i correcta, però també constructiva. Al final el ciutadà sap mirar i comparar quina és la millor opció.

 

Torrent ha patit aquests últims mesos incendis sobretot en la zona del barranc, com es prepara l'Ajuntament de cara a l'estiu? Estem tots treballant Policia Local, Policia Nacional i Protecció Civil de forma molt coordinada i efectiva com hem pogut comprovar. Ja s'ha reunit la Junta de Seguretat Local per abordar tota la complexitat de cara a l'estiu no només incendis sinó també festes i desplaçaments. També hem demanat a la Confederació que ens deixe netejar o bé siga la mateixa Confederació actue, perquè Torrent és un nucli urbà que travessen tres barrancs.

 

Després d'un succés al voltant de l'antiga estació ha provocat que el veïnat de la zona torne a demanar més seguretat, per a quant la Policia de Barri? A principis d'any el veïnat es varen traslladar un augment de situacions delictives i es varen reunir Policia Local i Nacional per a coordinar una acció conjunta que segueix hui en dia i que ha disminuït els delictes. També hem incorporat al pressupost noves places d'agents locals i això és un pas molt important. A més abans que acabe l'any tindrem ja de nou la Policia de barri al carrer que va desaparéixer fa ja 9 anys per decisió de l'anterior alcalde.

 

La nova ordenança del soroll afectarà tradicions com ara l'Aurora o els despertaes de Falles, per exemple? Estem treballant en una ordenança realista per a la ciutat de Torrent i poder tindre diàleg i respecte entre les tradicions i el dret al descans. Però no només l'ordenança, hi ha en el pressupost una partida per aconseguir un espai al polígon on poder celebrar actes més multitudinaris.

 

Molts veïns i veïnes s'han queixat de la mida xicotet dels nous contenidors i del servei de neteja. I possiblement no els falta raó. Nosaltres quan arribarem al govern aquest contracte ja estava adjudicat i nosaltres només el signarem. En eixe contracte està el que s'anomena illes de contenidors, i per això els veuen agrupats. Nosaltres hem demanat a l'empresa que deixe oberta la part de darrere perquè el fem no es deixe al carrer. Són xicotetes mesures que estem prenent, així com col·locar etiquetes explicatives per pal·liar els defectes del contracte. Som conscients que queda molt per fer.

 

Pareix que el centre de salut de Parc Central III obrirà després de l'estiu. La conselleria ja ha finalitzat l'obra i ara toca dotar-lo i contractar personal i en això està ara mateix la conselleria. Nosaltres hem traslladat a Sanitat les necessitats de Torrent i estem treballant en conjunt amb ells.

 

Hi haurà novetats de cara a les Festes Patronals? Seguirem el camí que vàrem començar en Nadal i arribar a tots els punts de la ciutat i per a tots els públics. Però, volem anar més enllà del mes de juliol i també en agost amb la participació de les urbanitzacions i seguirem la resta de l'any. Estem en el Torrent del segle XXI i no dels anys 80 amb diferents necessitats en cada barri.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
52.14.53.143

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.