Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 20 de Juny del 2024
MEDI AMBIENT

L'AEMET pronostica un estiu més calorós que el de l'any passat

L'Agència Estatal de meteorologia afirma que augmentaran les nits tòrrides per damunt dels 25 graus i afirma que anem cap a un clima d'extrems

Hui quan entrem oficialment en l'estiu, l'AEMET ha presentat els seus pronòstics de com serà aquest estiu de 2024 i les notícies no són gens bones. Segons l'Agència Estatal de meteorologia aquest estiu serà més calorós que el de l'any passat. A més afirma que augmentaran les nits tòrrides per damunt dels 25 graus i afirma que anem cap a un clima d'extrems.
 

Uns extrems que continuaran, segons preveuen, almenys tres dècades més. De moment, la primavera amb poca pluja, ha allargat la situació de sequera a la Comunitat Valenciana. A la pregunta de si aquest estiu serà més calorós que el passat, tenint en compte que el del 2023 va ser molt calorós, Jorge Tamayo, delegat de l'AEMET a la Comunitat Valenciana, ha explicat sí que ho va ser.


La tendència fa preveure que novament l'estiu serà molt càlid. De fet, ja va vora una setmana de nits tropicals a la Comunitat Valenciana, ha indicat José Ángel Núñez, cap de Climatologia d'AEMET a la Comunitat Valenciana. Fet que, d'altra banda, no és estrany. Ja que, des de fa uns deu o quinze anys a partir de mitjan juny al nostre territori cada nit és tropical.
 

Les nits tropicals són aquelles on el mercuri no baixa dels 20 graus i les nits tòrrides és quan els termòmetres no baixen dels 25 graus. Unes nits caloroses que són prova del canvi climàtic perquè abans dels anys huitanta, a penes existien, mentre que l'any passat n'hi va haver 28.


El pronòstic dels experts en climatologia és que anem cap a un clima d'extrems i que, tot i que es prenguen mesures immediates, només repercutiran en el que passe a partir del 2050. Però els efectes del canvi climàtic continuaran almenys fins a mitjan segle, ja que per molts canvis que fem, els més immediats ja no es poden parar. Només podem actuar pensant que els efectes no vagen a més d'ací a unes dues o tres dècades, i cal actuar ja tenint eixe horitzó en ment.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.116.57

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.