Dilluns, 08 de Juliol del 2024

Actualitzada Dilluns, 08 de Juliol del 2024 a les 10:52:36 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 20 de Juny del 2024

800 alumnes participen en la primera edició de "Torrent: la història de la meua ciutat"

37 classes de 5a i 6é de Primària coneixen millor la història de Torrent en la primera edició d'aquesta iniciativa de la regidoria de Cultura

La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Torrent celebra el rotund èxit del projecte educatiu "Torrent: la història de la meua ciutat" durant el curs 2023-24. Aquesta iniciativa, dissenyada per a acostar la història i el patrimoni local als estudiants, ha comptat amb un gran acolliment per part de la comunitat educativa, involucrant a la majoria dels centres escolars de la ciutat.



El projecte ha aconseguit aconseguir els seus objectius amb escreix, fomentant el coneixement i la valoració del patrimoni cultural entre els més joves. Prop de 800 alumnes de 37 classes pertanyents a 19 centres educatius de Torrent i en 36 jornades, han participat en les activitats, principalment de 5é de primària, encara que alguns centres també han inclòs a alumnat de 6é.



"Estem molt satisfets amb els resultats del projecte 'Torrent: la història de la meua ciutat'. L'alta participació i les valoracions positives tant de l'alumnat com del professorat ens animen a continuar amb aquesta iniciativa en els pròxims cursos. És fonamental que els nostres xiquets i xiquetes coneguen i aprecien la rica història i el patrimoni de Torrent, i aquest projecte és una eina valuosa per a això" ha assenyalat el regidor de Cultura, Aitor Sánchez.



El projecte s'ha desenvolupat al llarg del curs escolar, amb la distribució de 914 exemplars del llibre "Betlem Petrie i el Misteri de la Torre" entre els centres educatius participants. La lectura del llibre s'ha complementat amb visites guiades al centre històric de Torrent, incloent-hi la Torre, la plaça dels Fonts, el carrer Cervantes i l'Església de l'Assumpció. Les visites, dissenyades de manera interactiva i educativa, han permés als alumnes conéixer de manera lúdica i participativa els llocs emblemàtics de la seua ciutat.



La iniciativa ha sigut valorada molt positivament pels docents, els qui han destacat la seua contribució a l'aprenentatge de l'alumnat i al foment de la identitat torrentina. S'han recollit alguns suggeriments per a futures edicions, com la possibilitat de visitar la totalitat de la Torre una vegada finalitzades les obres previstes per l'Ajuntament, iniciar el projecte al setembre per a una millor programació, evitar les visites els divendres per la presència del mercat, i incentivar l'ús de la web de l'editorial per a complementar la lectura amb activitats addicionals.



El regidor de Cultura, Aitor Sánchez ha assenyalat que es continuarà i millorar la iniciativa en els pròxims cursos escolars. L'objectiu és que cada vegada siguen més els estudiants que es beneficien d'aquest programa educatiu i enriquidor, fomentant el coneixement i l'estima per la història i el patrimoni de Torrent.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.133.159.240

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.