Dijous, 21 de novembre del 2024

Actualitzada Dijous, 21 de novembre del 2024 a les 11:40:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 20 de Juny del 2024
SALUT

La Mancomunitat impulsa un projecte per a ajudar a normalitzar la menstruació

La primera de les iniciatives ha sigut una jornada de formació a càrrec d'una experta, que ha combinat cos teòric amb elements pràctics

La Mancomunitat de l'Horta Sud ha impulsat el projecte 'Reciclem Regles', una iniciativa transversal amb la qual es persegueix ajudar a normalitzar la menstruació, especialment en l'adolescència, i abordar-la des d'una perspectiva psicològica, sociocultural i ambiental, a més de la biològica i fisiològica habitual.

 

La primera de les accions d'aquest projecte, que involucra als departaments d'Igualtat, Joventut i Medi Ambient de la Mancomunitat, ha sigut una formació dirigida al personal tècnic de diferents departaments dels ajuntaments. L'objectiu final era dotar-los de coneixements i eines perquè després puguen acudir als centres educatius i/o espais de joventut de les seues poblacions i realitzar tallers sobre la menstruació en les seues diferents perspectives.


La formació s'ha iniciat amb la intervenció del president de la Mancomunitat i alcalde de Sedaví, José F. Cabanes, qui ha inaugurat la jornada al costat de l'experta i educadora menstrual María Conesa Albaladejo, i a i la tècnica d'Igualtat de l'entitat supramunicipal, Elena Lizama.


La sessió de formació, que ha tingut lloc en la seu de la Mancomunitat, ha sigut impartida per María Conesa Albaladejo, professional multidisciplinari en fisioteràpia, fisiopatologia i osteopatia de sòl pelvià, entre altres. A més, en la jornada s'ha creat material didàctic i de sensibilització, així com eines teoricopràctiques per a la seua posterior difusió en els centres escolars de la comarca de l'Horta Sud.


A la formació, que ha tingut una duració de cinc hores, han acudit més de 30 professionals tècnics de la comarca i en ella s'ha explicat aspectes tan rellevants com el funcionament anatòmic i fisiològic del cicle menstrual i els factors interns i externs que influeixen en ell, els anticonceptius hormonals i la medicació per al dolor, així com els diferents productes menstruals ecològics i sostenibles substituts dels productes convencionals, entre altres aspectes.


Cabanes ha destacat que "l'aspecte nou del projecte és que també aborda el greu impacte en el medi ambient que tenen els productes més utilitzats d'higiene menstrual, per als quals ja existeixen alternatives més sostenibles i més saludables". A més, ha apuntat que la Mancomunitat "sempre té entre les seues finalitats ajudar a reforçar el treball que es fa des dels ajuntaments, que són els que estan en contacte amb la ciutadania", a més d'animar al personal tècnic municipal a formular propostes per a posteriors jornades.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.12.36.45

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.