Dijous, 19 de Setembre del 2024

Actualitzada Dimecres, 18 de Setembre del 2024 a les 19:53:44 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 19 de Juny del 2024
EDUCACIÓ

Més de 162 milions per a la gratuïtat de l’educació de 0-3 anys el pròxim curs

Des de Generalitat aclaren que l’import de l’ajuda per a les aules d’escoles municipals es determinarà en funció de les unitats que estiguen autoritzades i en funcionament, segons l’alumnat matriculat a la data de finalització de presentació de sol·licituds

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació destinarà 162.981.085 milions d’euros a la gratuïtat de l’educació de 0 a 3 anys durant el curs 2024-205 a la Comunitat Valenciana. Així, es registra un “augment considerable” del pressupost de l’exercici 2023 que va ser de 87,5 milions d’euros.

 

Així ho ha destacat el departament que dirigix José Antonio Rovira, que ha convocat este dimarts la Mesa de Participació de l’Educació 0-3 anys per a informar-los i aprovar conjuntament el projecte d’ordre que regularà les ajudes econòmiques destinades a l’escolarització als centres autoritzats d’Educació Infantil i escoles infantils municipals de primer cicle de la Comunitat Valenciana.

 

Així, incidixen, “l’educació infantil de 0 a 3 anys serà universal i gratuïta el pròxim curs a la Comunitat Valenciana”. En concret, l’import mensual de l’ajuda per a cada alumne s’augmentarà, de manera que aconseguirà fins als 460 euros per als alumnes de 0-1 anys; 350 euros per als alumnes d’1-2 anys; i 300 euros per als alumnes de 2-3 anys, incrementant-se en aquest últim tram en una quantitat de 20 euros pel que fa a les convocatòries anteriors.

 

Per la seua banda, l’import de l’ajuda per a les aules d’escoles municipals es determinarà en funció de les unitats que estiguen autoritzades i en funcionament, segons l’alumnat matriculat a la data de finalització de presentació de sol·licituds.

 

Este import per a les escoles infantils es calcularà a partir del certificat de costos signat per l’interventor o la interventora de la corporació local titular de l’escola municipal, amb els següents límits mensuals: 3.680 euros per a aules de 0 a 1 any, 4.550 euros per a aules d’1 a 2 anys; 6.000 euros per a aules de 2 a 3 anys; 3.850 euros per a aules de 0 a 3 anys; 3.680 per a aules de 0 a 2 anys; i 5.250 euros per a aules d’1 a 3 anys.

 

Si l’alumnat matriculat en l’aula de 2-3 anys és inferior al 85 % de la ràtio establida en el conveni de creació de l’escola municipal, la quantia global màxima destinada al seu finançament serà de 5.600 euros mensuals, excepte para aquelles escoles municipals amb menys de 14 alumnes matriculats en total i sempre que no existisca un altre centre o escola municipal en el municipi, en aquest cas l’import global màxim serà de 6.000 euros.

 

Des de la Generalitat subratllen que “la gratuïtat de l’educació de 0 a 3 anys és fonamental per a contrarestar les desigualtats socials i oferir les mateixes oportunitats als xiquets sense importar el seu entorn socioeconòmic, al mateix temps que es promou la inclusió social”.

 

Per a l’alumnat matriculat en centres autoritzats, els responsables legals dels menors hauran de presentar una sol·licitud de forma telemàtica en la pàgina web de la Conselleria d’Educació on hauran d’indicar un codi de matrícula i aportar diferent documentació d’alumne. El termini de presentació de sol·licituds serà d’un mes a explicar des de l’endemà a la publicació de l’ordre tractada aquest dimarts al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.218.84.3

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.