Dimecres, 03 de Juliol del 2024

Actualitzada Dimecres, 03 de Juliol del 2024 a les 13:27:32 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 17 de Juny del 2024

Sumant per Torrent demana canviar la grandària dels nous contenidors

Segons la formació local les bosses de fem de grans dimensions de bars, restaurants i comerços no entra

Sumant per Torrent - decidix ha demanat canviar la grandària dels nous contenidors després de percebre el malestar general i les queixes de la població, tant a través de les Xarxes Socials, com a peu de carrer.
Es tracta concretament dels nous contenidors de Resta o "Rebuig, ja que una gran majoria coincideixen en el poc afortunat que ha sigut el canvi de model d'aquest contenidor respecte al model anterior.


Per a Sumant per Torrent Decidix "L'Ajuntament no ha encertat amb el canvi de contenidors i això és un greu problema pel que fa a la neteja i sanitat dels nostres carrers. La tapa que s'obria cap amunt amb l'ajuda d'un pedal o palanca en els anteriors contenidors, ara és substituïda per una xicoteta finestra abatible cap al seu interior que s'ha d'espentar amb la mà, sent per tant antihigiènic".


També incideixen en el fet que en "el cas de bosses de fem de gran grandària com les dels bars, restaurants, etc, no es poden introduir per la grandària reduïda de la finestreta del contenidor, i com a resultat es deixen fora d'ell. A més, la falta d'un pedal o palanca és un problema per a persones amb Mobilitat Reduïda i ajudava a evitar el contacte amb el contenidor".


Sumant per Torrent Decidix, l'any 2018 va presentar a l'Ajuntament una Proposta per a incorporar la palanca als contenidors per a suplementar el pedal i així millorar la seua accessibilitat.

Per a Roberto Gómez, secretari general de la formació local, "En comptes de millorar, s'ha empitjorat i tal vegada el no adquirir els contenidors amb tapa accionada per pedal i palanca, es dega a qüestions econòmiques, ja que el fabricant dels contenidors (Rototank) sí que els comercialitza, tal com hem vist en el seu web o en el municipi de Santa Pola, entre altres".

 

"També trobem a faltar informació dels horaris i dies de recollida d'estris o mobles per zones. En els contenidors anteriors hi havia adhesius amb aquesta informació, encara que la nostra formació política el mes de setembre del 2022 va sol·licitar anteriorment aquesta informació, però en placa de senyalització metàl·lica, ja que l'adhesiu s'enlaira amb el temps o era arrancat. Per això, instem l'Ajuntament que solucione aquest problema, sobretot perquè els ciutadans facen un ús correcte i higiènic, sense traves i amb facilitats per a això".



És per això que Sumant per Torrent Decidix sol·licita a les Delegacions d'Urbanisme, Medi Ambient i Sanitat, perquè siga acceptada aquesta sol·licitud de la manera següent: Modificar els nous contenidors de "Resta" o "Rebuig" instal·lant un pedal i palanca així com substituir la finestra abatible actual per una tapa, l'altra opció és canviar aquests contenidors pel mateix model del fabricador però amb la tapa, el pedal i palanca ja inclosos.
Col·locar informació en les zones de contenidors els horaris i dies de recollida d'estris i mobles, si pot ser amb una senyalització vertical o similar metàl·lica.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.23.103.140

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.