Dissabte, 29 de Juny del 2024

Actualitzada Divendres, 28 de Juny del 2024 a les 13:15:59 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 14 de Juny del 2024
MEDI AMBIENT

Tècnics d'Elx revisen les palmeres de tres carrers de Torrent que seran substituïdes

Les palmeres que seran retirades tenen més de 40 anys i es troben en voreres estretes i generen problemes amb rosegadors i coloms

Un equip de tècnics especialitzats s'ha desplaçat aquest matí des d'Elx fins a Torrent per a revisar una a una les palmeres dels carrers Germanies, Sant Valerià i Ramón y Cajal. La decisió del consistori torrentí, de substituir l'arbratge d'aquests tres carrers, es produeix després de la caiguda d'una palmera dimecres passat al carrer Sant Valerià sobre tres vehicles, deixant a una persona ferida.



L'alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, ha pres la ferma decisió de substituir l'arbratge d'aquests carrers per exemplars de menor grandària. Aquesta mesura s'emmarca en l'aposta de l'Ajuntament per la seguretat dels veïns, evitant així possibles incidents com l'ocorregut aquesta setmana.



"Per a l'alcaldessa, el primer de tot és la seguretat dels veïns de Torrent", ha assenyalat el regidor de Medi Ambient, José Francisco Gozalvo. "Per això, s'ha pres la decisió de substituir l'arbratge per un de menors dimensions. A més, volem comptar amb tècnics que puguen assenyalar-nos quins exemplars poden presentar un major perill i ser els primers a retirar", ha afegit.



Les palmeres que seran retirades tenen més de 40 anys i es troben en voreres estretes, la qual cosa genera problemes amb rosegadors i coloms, a més de les molèsties ocasionades per les branques que aconsegueixen els habitatges i que han de ser podades amb freqüència, amb grues i personal especialitzat.



Cal destacar que, en els últims anys, han caigut diversos exemplars de palmera a Torrent, especialment al carrer Ramón y Cajal. La caiguda del passat dimecres al carrer Sant Valerià, al costat d'un supermercat, ha sigut la gota que ha satisfet el got per als veïns de la zona, els qui fa anys que reclamen la substitució d'aquestes palmeres per altres de menor grandària.



La revisió de les palmeres per part dels tècnics especialitzats permetrà determinar quins d'elles presenten major risc de caiguda i procedir a la seua ràpida retirada. L'Ajuntament de Torrent, en el seu compromís amb la seguretat i el benestar dels seus ciutadans, continuarà treballant per a garantir un entorn urbà segur i habitable per a tots, triant un tipus d'arbratge que presente menys molèsties als veïns.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.17.174.234

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.