Dijous, 04 de Juliol del 2024

Actualitzada Dimecres, 03 de Juliol del 2024 a les 13:27:32 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 14 de Juny del 2024

Alonso del Real: "La relació amb el PP no està passant pel seu millor moment"

El líder de VOX a Torrent i portaveu del partit, Guillermo Alonso del Real, ha volgut aclarir, "que en cap moment perilla la coalició perquè preval l'estabilitat i el benestar dels torrentins"

El portaveu de VOX i primer tinent d'alcalde de Torrent, Guillermo Alonso del Real en la roda de premsa de balanç del seu primer any en el govern ha reconegut que la relació amb el PP, "no passa pel seu millor moment". Alonso del Real ha explicat que, "com en totes les famílies hi ha moment bo i moments menys bons, però això no significa que perille la nostra coalició amb el Partit Popular perquè "per damunt de tot prima l'estabilitat i el benestar dels torrentins". El líder de VOX a Torrent també ha aprofitat per a recordar-li al seu soci de govern que, "gràcies als nostres votants el PP governa a Torrent".



Alonso del Real també ha volgut eixir al pas de les acusacions d'impagaments per part de les seues delegacions i ha reconegut que "existeixen i estem fent tot el possible per resoldre aquesta situació, a la qual hem arribat", i aclareix que, "per principalment en la delegació d'Esports per falta de personal laboral, el que tenim dins de la FDM treballa al 200% per traure tot avance i en eixes estem".



Balanç del primer any
Alonso del Real ha reivindicat el treball dut a terme pel seu equip, la visibilitat del qual, tal com assenyala “s'ha vist furtada”. A més, preguntat pels mitjans pels rumors de fissura dins del Pacte de Govern, el 1 ºer tinent d'alcalde ha insistit que la seua prioritat és “garantir l'estabilitat el Govern Municipal, prioritzant el benestar de la ciutadania, però sense obviar als 5.715 votants que han permés la conformació d'aquest Govern”.

 


Alonso del Real, al capdavant de les regidories d'Educació i Esports, ha volgut realçar el treball que s'està realitzant en totes dues àrees. En el que a Educació es refereix, ha afirmat que “estem fent un gran esforç perquè els alumnes de Torrent, reben una educació de qualitat en les millors condicions”. Sense anar més lluny, el CEIP Les Terretes manté les tres línies en Infantil per al pròxim curs escolar. A més, s'han dut a terme diferents treballs d'adequació en els centres escolars. Cal destacar també la continuïtat del gabinet psicopedagògic, perquè els qui comptaven amb aquesta ajuda, tan necessària, puguen continuar fent-ho.


Respecte a l'àrea d'Esports, ha volgut destacar el suport que s'està oferint als esportistes d'elit de la localitat, a través de la millora i adequació de les instal·lacions. Tal com assenyala, “Estem treballant perquè les beques de federats i esportistes d'elit siguen una realitat i arriben al més prompte possible.” Així mateix, la regidoria continua treballant per a posar a Torrent en el mapa dels grans esdeveniments esportius. Un clar exemple d'això ha sigut la celebració del Campionat d'Espanya de Gimnàstica Aeròbica en les instal·lacions del pavelló del Vedat.



Des de l'àrea de Festes i Joventut, que dirigeix María Fernández, s'han dut a terme tota una sèrie de projectes en l'últim any, pensant sempre en els interessos dels torrentins. En el que a festes es refereix, per primera vegada Torrent ha celebrat el Dia de la Hispanitat, en col·laboració amb la Regidoria d'Infància i Família. Destaca també el programa nadalenc, on es van acostar les festes a tots els barris, amb un programa pensat per a xicotets i adults. A més, l'èxit del Campament Real i la Cavalcada de Reis van aconseguir retornar a Torrent l'esperit més tradicional. De cara al mes de juliol, encara que no s'ha pogut rebel·lar encara, la ciutat comptarà amb un complet programa de festes.


En el que a Joventut es refereix, Fernández ha volgut destacar les múltiples iniciatives que s'estan duent a terme, mantenint molts projectes que estaven en marxa i rebutjant aquells que se significaven ideològicament. A través del CIJ, s'han organitzat tota una sèrie de tallers i xarrades enfocades a la lluita contra les addiccions, prevenció del suïcidi o conscienciació sobre els TCA, són alguns dels exemples pensats per al desenvolupament juvenil i el seu suport en diferents àmbits.



Santiago Calatayud, des de les àrees de Sanitat i Consum, i Atenció Animal, ha volgut destacar les línies generals que segueix la seua gestió en l'àmbit Sanitari. Sense cap dubte, la millora de l'atenció sanitària són una prioritat. Per això, s'estan duent a terme grans esforços per a coordinar a les diferents administracions implicades. També ha volgut destacar la creació de dos Consells de Salut i la posada en marxa del projecte “Activa”.


Una altra de les importants actuacions que s'han posat en marxa des de la seua delegació ha sigut la campanya contra el mosquit tigre, amb un projecte innovador. Quant a Atenció Animal, s'ha fet un esforç per a promoure l'adopció de mascotes, amb la celebració de dues Fires de l'Adopció, així com l'acolliment del'I Concurs Nacional Caní Ciutat de Torrent’, que ha provocat l'interés per a celebrar el Concurs Internacional de Gossos de Raça.
 

En aquestes àrees que dirigeix la regidora M. Ángeles Lerma, s'han emportat diferents accions per a reivindicar la importància de la família com a pilar fonamental en el desenvolupament de la nostra societat. És per això, que, entre altres iniciatives, s'han celebrat per primera vegada el Dia del Pare, el Dia de la Mare i el Dia de la Família a Torrent.


A més, s'ha col·laborat estretament amb la Càtedra d'Infància de la UPV, la qual cosa ha permés la celebració de les II Jornades Professionals d'Infància i Adolescència de Torrent, amb la participació de més d'un centenar d'associacions. També cal assenyalar la celebració del programa “Cuina amb Ciència”, amb motiu del Dia de la Nutrició, per a fomentar els bons hàbits alimentaris entre els més xicotets.

 

Respecte a Política Lingüística, s'ha celebrat la Setmana de la Llengua amb un ampli programa d'activitats i conferències per a tots els públics. També s'ha posat en marxa el Club de Lectura en Llengua Valenciana, dependent de l'Ajuntament, que donarà principi al setembre..

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.140.195.206

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.