Dijous, 04 de Juliol del 2024

Actualitzada Dimecres, 03 de Juliol del 2024 a les 13:27:32 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 14 de Juny del 2024

L’Horta Sud impulsa la creació d’un Consell Comarcal de Coordinació de Seguretat

Prefectures Policia Local reclamen aquest organisme per a actuar de forma més eficaç en assumptes com la violència masclista o els grans esdeveniments

Els nous reptes en matèria de seguretat, la major càrrega de treball de les Policies Locals, l'augment de competències en algunes matèries i la proximitat territorial entre els municipis de la comarca -alguns separats per un carrer-, requereixen una major col·laboració intermunicipal. Per això, les prefectures de Policia Local de la majoria de poblacions de l'Horta Sud han reclamat la creació del Consell Comarcal de Coordinació de Seguretat. Aquesta és la principal conclusió de la jornada celebrada aquest dimecres, 12 de juny, en la Mancomunitat de l'Horta Sud, en la qual han participat representants d'alcaldies i regidories de Seguretat, de prefectures de Policia Local i del cos d'oficials.

 

La cita té com a precedent altres trobades celebrades en els dos últims anys. La jornada s'ha iniciat amb la intervenció del president de la Mancomunitat, José F.Cabanes, qui ha defensat la necessitat d'una major coordinació policial entre els municipis de la comarca per a la prestació de serveis com el de Viogen, el sistema de protecció de les dones víctimes de violència masclista, especialment amb l'augment previst de casos que els cossos de seguretat hauran d'atendre per la instrucció de la inactivació supervisada.

 

A continuació, s'han desenvolupat diverses ponències i intervencions, a càrrec del cap de Policia Local de Silla, Pedro Ortega; el comissari d'Alfafar, Santiago Valcárcel; l'oficial de Silla, María de la Mar López, i el cap de Policia Local d'Aldaia, David Lerma. Les intervencions han culminat amb un fòrum d'intercanvi i propostes de les prefectures de Policia Local, en el qual han acordat elevar a la Mancomunitat de l'Horta Sud la proposta de la creació del Consell Comarcal de Coordinació de Seguretat, per a treballar de manera conjunta des de la Mancomunitat serveis que són competència de la Policia Local i aconseguir una actuació més eficaç.

 

Entre les matèries que aquest Consell abordaria estan les pròpies de Viogen (que ja suposa actualment una experiència important de coordinació), la cobertura policial en les festes i els grans esdeveniments, l'educació viària o els atestats. Durant les intervencions, s'han plantejat des de la constitució de comissions de treball fins a l'homologació d'informes, passant per la creació d'una emissora comarcal.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.191.135.73

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.