Dissabte, 29 de Juny del 2024

Actualitzada Divendres, 28 de Juny del 2024 a les 13:15:59 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 14 de Juny del 2024
VIVENDA

Torrent sol·licita l'adhesió al Pla Viu per a la construcció d'habitatge públic a la ciutat

L'objectiu de la Generalitat Valenciana és construir 10.000 habitatges protegits en la Comunitat Valenciana.

L'Ajuntament de Torrent ha aprovat en el Ple l'adhesió al "Pla Viu Comunitat Valenciana", un pla l'objectiu del qual és construir fins al 2027 un total de 10.000 habitatges per a lloguer i venda de protecció oficial en la Comunitat Valenciana.



Amb l'adhesió de Torrent al conveni marc de col·laboració entre la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i l'administració autonòmica, Torrent mobilitzarà sòl públic per a la promoció i construcció d'habitatge públic. Per a això, l'Ajuntament de Torrent cedirà dues parcel·les a través de l'Entitat Valenciana de l'Habitatge i Sòl (EVha) amb la finalitat de promoure la construcció de pisos de protecció pública. Concretament, les parcel·les que es preveu cedir estan situades en la Plaça Marquesat i Benisaet.



Per a l'alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado "l'aposta de la Generalitat Valenciana i el president Carlos Mazón per oferir habitatges assequibles i de lloguer a Torrent, és importantíssim per a poder donar resposta a una demanda dels nostres veïns, per això posarem totes les facilitats". La sol·licitud d'adhesió de l'Ajuntament de Torrent al Pla Viu de la Generalitat va ser aprovat amb els 23 vots a favor del Partit Popular, Vox i Partit Socialista, i amb l'abstenció dels dos regidors de Compromís-Podemos-Esquerra Unida.



Aquest pla de la Generalitat Valenciana beneficiarà a 24.600 persones i mobilitzarà una inversió de 7.326 milions d'euros, un 2% del PIB, a través de la col·laboració publicoprivada i la posada a la disposició de sòl de titularitat municipal i autonòmica. L'objectiu del govern de Carlos Mazón en la Generalitat és construir 10.000 habitatges protegits en la Comunitat Valenciana.



En pròximes dates, se signarà el protocol per a sol·licitar l'adhesió al Conveni Marc de Col·laboració per a l'impuls de la promoció d'habitatges de protecció pública en sòl de les administracions locals mitjançant col·laboració publicoprivada, subscrit en data 2 d'abril de 2024 entre la Generalitat Valenciana i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.17.154.243

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.