Dissabte, 27 de Juliol del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Juliol del 2024 a les 09:28:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 11 de Juny del 2024
URBANISME

Parc Central comptarà amb un tanc de tempestes

Aquesta infraestructura estarà situada al final del carrer Londres 48 i permetrà acumular l'aigua de pluja i canalitzar-la posteriorment de forma controlada

L'Ajuntament de Torrent ha iniciat els tràmits per a la futura construcció d'un tanc de tempestes en Parc Central, amb l'objectiu de donar solució als problemes d'inundacions que es produeixen en la zona del carrer Londres '48 i carrers adjacents, com Mont-real '76 o Barcelona '92, en moments de pluges torrencials.



Aquesta zona rep aigües pluvials del Vedat i de zones com el Camí del Realón, i en cas de pluges intenses, els col·lectors no són capaços de succionar tota l'aigua, la qual cosa provoca inundacions. A més, la rotonda entre els carrers Londres '48 i Munic '72 està més elevada que la mateixa calçada del carrer, la qual cosa agreuja la situació. El futur tanc de tempestes tindrà com a funció laminar les aigües pluvials, és a dir, acumular-les quan els col·lectors es troben saturats i canalitzar-les posteriorment de manera controlada, evitant així les inundacions.



En aquests moments, la delegació d'Urbanisme de l'Ajuntament de Torrent està redactant el plec per a la redacció del projecte, la direcció de l'obra i la coordinació de seguretat i salut. Una vegada aprovat, se sol·licitaran els permisos pertinents a la xarxa de carreteres de la Generalitat Valenciana i a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), ja que la zona està envoltada per l'autovia de Torrent i les vies del metre a Picassent. I continuarà el procés per a la seua futura construcció.



L'alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, ha afirmat que "minimitzar els danys per pluges extremes en aquesta zona de Parc Central és un compromís que adquirim amb els veïns i veïnes, i que, com a Ajuntament, iniciem els tràmits per a poder construir el tanc de tempestes". Per part seua, el regidor d'Urbanisme, José Francisco Gozalvo, ha subratllat que "estem fent els primers passos perquè el tanc de tempestes de Parc Central puga estar construït com més prompte millor".



Tant l'alcaldessa com el regidor d'urbanisme, van visitar la zona després de les últimes pluges torrencials del passat mes de setembre i es van comprometre amb els veïns a treballar per a donar una solució, alguna cosa que, amb aquest tanc de tempestes, es podrà solucionar en una part de Parc Central. El regidor José Gozalvo ha assenyalat que "Parc Central arrossega problemes d'inundacions des de fa molts anys i no s'ha fet res per a solucionar-ho en les últimes legislatures, per la qual cosa ara començarem a donar resposta als nostres veïns".

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.189.193.134

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.