Dilluns, 17 de Juny del 2024

Actualitzada Dilluns, 17 de Juny del 2024 a les 16:09:59 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
Imartge d'arxiu de la coalició Imartge d'arxiu de la coalició
REDACCIÓ
Dilluns, 10 de Juny del 2024

Compromís, Podem, EU denuncia que el govern local rebutja mplantar ajudes a joves per al lloguer

La proposta es va debatre en el ple del 6 de juny arran d’una esmena presentada pel grup a una modificació pressupostària

El govern de PP-Vox de Torrent presentà el 29 de maig una modificació de crèdit per augmentar la despesa en 6.682.000€ a costa del romanent de tresoreria, i que es va aprovar en el ple del passat dia 6 de juny. La quantitat aprovada ha augmentat despeses i inversions en diferents camps.  Com a exemple, destaca que la modificació contenia mig milió d’euros per a expropiacions, una transferència de funcionament a Nous Espais, més 290.000€ en panells informatius, o despeses protocol·làries i de representació del govern per 200.000€, d’entre altres.

 

La llista conté un augment de les dietes per assistència a plens i juntes de govern per 35.000€, que junt les aprovades anteriorment pel govern municipal en el pressupost de 2024 (125.000€) fan una total anual en dietes de 160.000€.

 

El grup municipal Compromís-Podem-EUPV considerà que certes despeses “no han estat justificades” i altres suposaven duplicitat de projectes anteriors com el cas de la restauració de la Pedrera. En aquest sentit, proposà canviar les despeses protocol·làries, les dietes per assistència a plens, i altres despeses no justificades per la creació d’un pla d’ajudes de lloguer per a joves per un total de 295.700€.

 

Segons el portaveu del grup municipal, Xavier Martí, “els preus de l’habitatge a Torrent són un problema real i necessitem que el govern municipal es pose a treballar i prenga decisions. L’aprovació de l’ajuda al lloguer que proposem permetria, per exemple, dotar 300€ mensuals per persona a 80 joves durant tot un any”.

 

Finalment, Martí explica que “en la modificació de crèdit han aprovat partides d’ús exclusiu per a autopromoció del govern que no estan justificades i trobem desproporcionades”, argumentant el portaveu que, a més, “claven un nou pla de restauració de la Pedrera, quan en tenim un de 2016, o disparen les dietes per assistència a plens i juntes de govern; uns recursos municipals que nosaltres entenem com a vitals i que hagueren pogut ajudar als joves a poder independitzar-se i iniciar un projecte de vida”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
100.28.2.72

Encara no hi ha comentaris

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.