Dissabte, 27 de Juliol del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Juliol del 2024 a les 09:28:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 07 de Juny del 2024
POLÍTICA

El PSOE critica la censura de dues mocions per a commemorar el Dia de l'Orgull i l'alt en foc a Gaza

El principal partit de l'oposició denuncia "a més de la falta de sensibilitat dels partits de dreta i ultradreta locals i l'alarmant retrocés en drets amb Amparo Folgado al capdavant del consistori torrentí"

El PSOE de Torrent manifesta la seua profunda preocupació i descontentament davant la censura de dues mocions presentades pel grup municipal per part del govern de PP-Vox perquè foren debatudes i votades en el ple ordinari de juny. "Obstaculitzant aquestes dues iniciatives essencials per al progrés i la justícia social, PP i Vox demostren la seua total falta de sensibilitat i responsabilitat amb els problemes que afecten milions de persones. L'actitud d'Amparo Folgado demostra una preocupant falta de compromís amb els problemes de la gent i un alarmant retrocés en drets a Torrent", declara el portaveu del Grup Municipal Socialista, Andrés Campos.


Amb la primera de les mocions socialistes vetada pels partits de dreta i extrema dreta es pretenia commemorar el dia 28 de juny com a Dia Internacional de l'Orgull i defensar els drets del col·lectiu LGTBI, animant a l'Ajuntament a promoure activitats dirigides a reforçar la visibilitat i els drets del col·lectiu LGTBI, la igualtat i la diversitat, a més d'acordar un compromís del consistori per a elaborar polítiques de diversitat de caràcter transversal.

 

La segona proposta del PSOE local frenada per l'alcaldessa del PP buscava la unió del poble de Torrent a la condemna de la violència a Gaza i a la petició d'un alto el foc immediat per part de l'ONU, UNICEF, Save the Children, Metges Sense Fronteres, el Papa Francesc, el Vaticà, el Govern Espanyol i els 143 estats que van demanar la integració plena de Palestina en l'ONU. Entre els acords de la moció estava l'"unir-nos al dolor de totes les víctimes" o l'"exhortar a totes les parts involucrades a buscar una solució pacífica i justa per al conflicte. Perquè no sols és la millor opció sinó la més d'acord amb La Carta de Drets Humans".

 

Els socialistes reafirmen el seu compromís amb una política inclusiva i solidària, i anuncien que continuaran treballant incansablement per a superar aquests bloquejos i assegurar que les necessitats i drets de la ciutadania siguen respectats i atesos. "Continuarem lluitant perquè aquestes propostes que parlen d'Igualtat i de Drets Humans es convertisquen en realitat, i no desistirem del nostre esforç per defensar els drets i el benestar de tots els ciutadans i ciutadanes de Torrent. Enfront dels discursos de l'odi hem d'exigir responsabilitat i sensibilitat a totes les forces polítiques per a avançar junts cap a un futur més just i equitatiu", apunta Campos.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.142.197.212

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.