Dissabte, 27 de Juliol del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Juliol del 2024 a les 09:28:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 07 de Juny del 2024
EDUCACIÓ

60 escolars de Sant Joan Baptista reben formació viària en la Mancomunitat

Les sessions s'han desenvolupat en els municipis i han reunit a prop de 1900 escolars en 17 tallers

La Mancomunitat de l'Horta Sud ha culminat el programa de formacions sobre mobilitat sostenible i educació viària, que va posar en marxa el mes de març passat per a xiquets i xiquetes dels col·legis de la comarca. En total, prop de 1900 escolars, fonamentalment de quart, cinqué i sisé de Primària han participat en les 17 sessions formatives. Aquests tallers incloïen una part teòrica i una part pràctica, en les quals podien participar donant idees i solucionant els problemes que se'ls plantejaven.



El president de l'entitat supramunicipal, José F. Cabanes, ha sigut present en l'última formació que ha tingut lloc aquest dijous, 6 de juny, en la seu de la Mancomunitat, i ha sigut impartida a més de 60 escolars del CEIP Sant Joan Baptista de Torrent.



El programa de formacions ha sigut molt ben rebut per tots els equips docents dels centres educatius, ja que s'ha posat l'accent en la nova normativa de patinets elèctrics que està en vigor des del mes de gener d'enguany. Un transport cada vegada més utilitzat i la normativa del qual és molt desconeguda. "El transport en patinets elèctrics cada vegada és major i educar als xiquets i xiquetes de la comarca perquè es respecten les normes de seguretat és molt important", remarca Cabanes.



Aquests cursos s'han desenvolupat dins del projecte 'Serà 2030', que s'emmarca en els Objectius de Desenvolupament Sostenible, i han estat organitzats pel departament de Programes i Projectes Europeus de la Mancomunitat de l'Horta Sud. En aquest sentit, un de les accions fonamentals és centrar-se en la Mobilitat Sostenible que es pot vincular d'una forma indirecta amb l'ODS 7, que es basa en l'"Energia no contaminant", i amb l'ODS 11, sobre "Ciutats i Comunitats Sostenibles".



Les grans ciutats s'estan centrant a millorar la mobilitat i un aspecte clau per a això és que des de la ciutadania més xicoteta fins a la més adulta tinga coneixement de les normatives viàries i de seguretat dels diferents vehicles.


En la Mancomunitat de l'Horta Sud es va considerar que era, i és, molt important fer aquest tipus de pedagogia, que a més segueix en la línia de la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre, per la qual es modifica la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'Educació i el Reial decret 157/2022, d'1 de març, pel qual s'estableixen l'ordenació i els ensenyaments mínims de l'Educació Primària, en la qual es fixa l'obligatorietat de fer formació viària d'algun tipus en els centres escolars.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.223.108.71

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.