Dissabte, 06 de Juliol del 2024

Actualitzada Divendres, 05 de Juliol del 2024 a les 10:18:48 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 06 de Juny del 2024
MEDI AMBIENT

Medi Ambient està elaborant una ordenança contra el soroll

La normativa establirà límits màxims de soroll per a l'oci nocturn, les obres de construcció o el trànsit rodat

La regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Torrent està treballant en la redacció d'una Ordenança Municipal de Protecció contra la Contaminació Acústica. Aquesta nova normativa tindrà com a objectiu previndre, vigilar i corregir la contaminació acústica en el municipi, per a protegir la salut dels ciutadans i millorar la qualitat del seu medi ambient.

 

L'Ajuntament és conscient de l'impacte negatiu que la contaminació acústica pot tindre en la salut i la qualitat de vida de les persones. Per això, considera que és necessari comptar amb una normativa específica que regule l'emissió de sorolls i vibracions en el terme municipal. L'ordenança contemplarà els diferents àmbits en els quals l'ús d'emissors acústics pot generar molèsties a les persones, danys als béns, riscos per a la salut i el benestar o deteriorar la qualitat del medi ambient.



En aquest sentit, la normativa establirà límits màxims de soroll per a diferents tipus d'activitats, com l'oci nocturn, les obres de construcció o el trànsit rodat. També es regularà l'ús d'aparells d'aire condicionat, alarmes i altres elements que puguen generar soroll. Torrent vol garantir el dret a l'oci, però també al descans dels seus veïns, regulant la convivència veïnal, tant de les persones, com de les empreses, associacions i les diferents entitats que desenvolupen la seua activitat en la població.



"La contaminació acústica és un problema que afecta la salut i la qualitat de vida de les persones. Per això, és necessari comptar amb una normativa que regule l'emissió de sorolls en el nostre municipi.", ha afirmat el regidor de Medi Ambient, José Francisco Gozalvo.



Una convivència més respectuosa
L'ordenança també tindrà com a objectiu millorar la convivència veïnal. Per a això, s'establiran normes específiques per als sorolls en els edificis plurifamiliars, de manera que es garantisca el descans dels veïns.



Els tècnics municipals ja es troben treballant des de fa mesos en l'esborrany de l'ordenança. La normativa s'està redactant tenint en compte la normativa vigent en altres ciutats, com València, que regula al detall aspectes tan importants com les zones acústiques saturades, els sorolls en els interiors de les edificacions, els treballs en el domini públic, les alarmes, els aparells d'aire condicionat, el trànsit rodat, les activitats lúdiques i els sorolls provocats per l'abandó d'animals tant en els domicilis com en les àrees comercials i industrials.



La redacció de l'Ordenança Municipal de Protecció contra la Contaminació Acústica és una mostra més del compromís de l'Ajuntament de Torrent amb la millora de la qualitat de vida dels seus ciutadans i la protecció del medi ambient. El consistori considera que aquesta nova normativa és una eina fonamental per a crear un municipi més saludable i sostenible.



En la modificació pressupostària que proposa l'equip de govern per a aquesta vesprada en el Ple, es destina una partida per a l'elaboració d'un Pla Acústic Municipal, per això, també està elaborant una Ordenança que protegisca els veïns i veïnes de la contaminació acústica.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.19.172

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.