Dijous, 04 de Juliol del 2024

Actualitzada Dimecres, 03 de Juliol del 2024 a les 13:27:32 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 06 de Juny del 2024
MEDI AMBIENT

Medi Ambient continua treballant en la Sendera del Reg Mil·lenari

Durant aquestes setmanes s'estan fent treballs de repàs i reforç de travessers de protecció en el barranc

La delegació de Medi Ambient de l'Ajuntament de Torrent, que dirigeix José Francisco Gozalvo, continua treballant en la posada a punt de la Sendera del Reg Mil·lenari del Barranc de l'Horteta. Durant aquestes setmanes, s'estan fent treballs de repàs i reforç de travessers de protecció en el Barranc de l'Horteta.



A més, s'està eixamplant alguns punts de la sendera que han patit erosió. Les actuacions que s'estan duent a terme en els últims dies se centren en els trams des del carrer Sant Luís Bertran cap a la zona de l'Assut del Pantà, Pont Blau, en direcció a la Font de Sant Lluís, sota l'A7 i els Arquets de Baix.



Recuperació del patrimoni hidràulic
El regidor de Medi Ambient, José Francisco Gozalvo ha assenyalat que des de l'Ajuntament "continuem treballant en la recuperació i reivindicació d'aquesta important sendera que recorre els principals elements del patrimoni hidràulic de Torrent".



Aquestes accions se sumen a les que s'estan desenvolupant des de fa un any per a recuperar aquesta sendera de 14 quilòmetres, creat l'any 2014. Durant tot l'any s'ha treballat en el desbrossament i condicionament de la senda, renovant també tota la senyalització. Torrent tira avant l'adequació de totes les seues rutes senderistes i cicloturístiques, com a exemple de l'aposta de l'Ajuntament per mantindre en perfectes condicions per als veïns i visitants aquest tipus de rutes saludables.



La Sendera del Reg Mil·lenari del Barranc de l'Horteta és una ruta de 14 quilòmetres que recorre els principals elements del patrimoni hidràulic de Torrent, des del nucli urbà fins a la Serra Perenxisa, recorrent el curs del Barranc de l'Horteta. La sendera convida a fer un viatge al passat a través de les infraestructures hidràuliques que ens han arribat dels nostres avantpassats, travessant paratges pròxims com l'assut de Pantà o la Font de Sant Lluís, origen de la séquia de les Fonts que va donar origen al municipi de Torrent.



Durant el trajecte es pot gaudir de l'entorn agrícola, transitant pels voltants del Mas del Jutge. Així mateix, la senda convida a admirar les construccions emblemàtiques dels Arquets de Baix i els de Dalt, que conduïen l'aigua a les hortes pròximes de la serra Perenxisa. A més, també formen part d'aquesta ruta els espais naturals del Clot del Bailón i la font de la Teula, declarats microreserva de la Fauna.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.135.196.63

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.