Dissabte, 27 de Juliol del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Juliol del 2024 a les 09:28:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 04 de Juny del 2024

El Centre d'Informació Juvenil ofereix xarrades per a detectar el TCA

Tindran lloc els dies 25 i 26 de juny, de la mà del psicòleg clínic especialitzat en TCA Miguel Ángel San Martín

La delegació de Joventut ha organitzat, a través del Centre d'Informació Juvenil (CIJ) i comptant amb la col·laboració de l'Associació Valenciana de Familiars i Pacients amb Trastorns de la Conducta Alimentària (AVALCAB), unes xarres-col·loqui sobre els trastorns de la conducta alimentosa: com previndre'ls, senyals d'alerta i manera adequada d'actuar davant elles.



L'objectiu d'aquestes xarrades és oferir informació i eines a pares, mares, professionals de l'educació i la sanitat, així com a qualsevol persona interessada en la temàtica, per a previndre, detectar i actuar de manera adequada davant els trastorns de la conducta alimentària (TCA).
 

Les xarrades, que seran impartides pel psicòleg clínic especialitzat en TCA Miguel Ángel San Martín, col·laborador de AVALCAB, abordaran els següents temes: Què són els Trastorns de la Conducta Alimentària (TCA): Definició, tipus i característiques dels TCA més comuns (anorèxia nerviosa, bulímia nerviosa, trastorn per fartada i trastorn d'evitació/restricció de la ingesta). Senyals d'alerta: Com identificar els signes i símptomes que poden indicar la presència d'un TCA en xiquets, xiquetes i adolescents. Prevenció: Estratègies per a previndre l'aparició de TCA en xiquets, xiquetes i adolescents. Com actuar davant un cas de TCA: Orientacions sobre com abordar la situació de manera adequada i on buscar ajuda professional.



Les xarrades estan dirigides a pares i mares, professionals de l'educació i també de la sanitat. Amb elles es busca ajudar a detectar els senyals d'alerta i saber com actuar, així com millorar la manera d'atendre aquestes persones des dels serveis públics.



María Fernández Aracil, regidora de Joventut de l'Ajuntament de Torrent, ha destacat la importància d'aquestes xarrades per a "sensibilitzar i oferir eines a la població sobre els trastorns de la conducta alimentària, un problema que afecta milers de joves al nostre país". Així mateix, ha destacat que "és fonamental que les famílies, els professionals de l'educació i la sanitat sàpien com identificar els signes d'alerta i com actuar davant un cas de TCA".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.139.80.42

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.