Dissabte, 27 de Juliol del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Juliol del 2024 a les 09:28:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
Imatge del centre de salut en Parc Central Imatge del centre de salut en Parc Central
REDACCIÓ
Dilluns, 03 de Juny del 2024
INFRAESTRUCTURES

El centre de Salut de Parc Central III obrirà després de l'estiu

La directora general d'Atenció Primària, Eva Suárez, va abordar l'obertura d'aquest ambulatori les obres del qual ja han finalitzat, en la reunió que va mantindre la setmana passada amb representants de Sumant Torrent

El centre de salut de Parc Central III obrirà les portes després de l'estiu. La directora general d'Atenció Primària, Eva Suárez, va abordar l'obertura d'aquest ambulatori les obres del qual ja han finalitzat en la reunió que va mantindre la setmana passada amb representants de Sumant Torrent.



Les paraules de Suárez van ser que, "si no hi ha contratemps, es procedirà la seua obertura després de l'estiu, entre setembre i octubre, degut precisament a la falta de personal, sobretot en els mesos d'estiu". La directora va aclarir que, "no s'anava a contractar nou personal que no hi haja ja a Torrent per i que es desplaçarien d'altres Centres".



Aquesta trobada es produeix després de la petició de Sumant Torrent i de la recollida de més de 6.500 signatures per a la construcció d'un hospital a Torrent i la creació d'un servei de pediatria en les urgències de la capital de l'Horta Sud.



A aquesta reunió han assistit per part de la formació política el seu secretari general, Roberto Gómez i tres components de Sumant per Torrent i de la Federació de partits Decidix a la qual pertanyen. Per part de la Conselleria, han assistit el secretari Autonòmic de Sanitat Francisco José Ponce i la directora general d'Atenció Primària Eva Suárez.


Qui no va assistir a la reunió va ser el Director General de Gestió Econòmica, Contractació i Infraestructures Pedro Manuel López, precisament el càrrec clau en el qual comporta la construcció d'un Hospital, així com les infraestructures sanitàries de la Comunitat Valenciana. Els dos càrrecs presents de la Conselleria van manifestar que li traslladarien al membre del Consell absent les peticions i motius d'aquesta reunió.



Sumant per Torrent Decidix va explicar que per a la ciutat de Torrent l'existència d'un Hospital i Pediatre en Urgències és molt important, no sols pels motius ja coneguts a tractar en aquesta reunió, com per exemple que es tracta de la segona ciutat de la Província de València amb major nombre d'habitants (92.000 censats), cobertura a zones allunyades de València capital (Montserrat, Montroi, etc) saturació de l'Hospital General, etc.


Roberto Gómez va exposar "La nostra postura o proposta va més enllà de tot això. Pensem que el nostre mapa sanitari és millorable pensant en el futur, on la inclusió, la mobilitat o el respecte pel medi ambient estan de moda i són les línies a traçar en la societat del futur".



Com que no va assistir a la reunió el director general d'Infraestructures, es van quedar en l'aire preguntes com; si l'actual Pla d'Infraestructures Sanitàries contempla la construcció d'un Hospital per a Torrent, o per exemple els anunciats a Paterna del Nou Arnau de Vilanova o el recentment anunciat Hospital General de Castelló.

 

Cal destacar que després de la reunió, el Consell Local de Sumant per Torrent - Decidix, creu que aquesta reunió no ha complit amb el principal motiu, com era l'Hospital de Torrent, ja que el responsable d'aquesta tasca en el Consell, no va ser present, encara que en la primera cita suspesa del passat 3 d'abril, sí que contemplava la seua assistència.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.23.101.82

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.