Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 30 de Maig del 2024
EDUCACIÓ

Campos: "Folgado saca la màquina del fang amb l'aula d'infantil de les Terretes"

El portaveu socialista critica que l'alcaldessa de Torrent s'haja apropiat el mèrit d'haver aconseguit que es mantinga la línia en infantil

El PSOE ha criticat durament l'actitud de l'alcaldessa, Amparo Folgado, i les seues recents declaracions en les quals acusava els socialistes d'"alarmistes" per advertir sobre el possible tancament d'una aula pública en el CEIP les Terretes. "Amparo Folgado ens acusa els socialistes d'alarmistes per alçar la veu en defensa de l'Escola Pública Valenciana. Cal tindre molt poca vergonya, repetisc, molt poca vergonya, per a fer aquest tipus de declaracions quan el seu partit, el PP, i Vox estan escometent un dels atacs més feroços a l'Educació Pública que es recorden", manifesta el portaveu del Grup Municipal Socialista, Andrés Campos.



El Partit Socialista qüestiona la falta de coherència de Folgado, assenyalant que si no hi havia perill de tancament, "per què va ser l'alcaldessa en persona al centre envoltada d'assessors a fer-se fotos i vídeos per a anunciar que l'aula de 4 anys que anava a desaparéixer continuava?". I és que l'alcaldessa del PP es contradiu a si mateixa en afirmar, d'una banda, que no hi havia motiu per a l'alarma, al mateix temps que intenta atribuir-se el mèrit d'haver aconseguit que l'aula es mantinguera oberta, quan es va mantindre en silenci i sense fer costat al centre mentre l'AMPA recollia signatures i les famílies, docents i oposició es mobilitzaven en contra de les retallades a l'Educació Pública Valenciana.



Per al PSOE és una contradicció i és un exemple més de "la política del fang que Amparo Folgado vol imposar a la nostra ciutat, a més de voler posar-se una altra medalla quan no li correspon. La vertadera raó de la continuïtat de l'aula radica en la força i la mobilització de l'AMPA de les Terretes, reforçades amb el suport de la societat, inclosos els socialistes que van denunciar públicament les retallades, les que van frenar aquesta decisió injustificada del govern de PP-Vox", argumenta Campos. A més, Amparo Folgado acusa els socialistes de "posar-se al costat d'entitats contràries a la Comunitat Valenciana" per acudir a la vaga del passat 23 de maig.



Segons el principal partit de l'oposició l'atur va tindre un èxit rotund de participació convocada per la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic i recolzat pels principals sindicats com STEPV-Intersindical Valenciana, Federació d'Educació CCOO PV o UGT, així com nombroses associacions d'alumnes i de directors de Primària i Secundària, Escola Valenciana... i tota la comunitat educativa, també de centres de Torrent, que van voler expressar el seu rebuig frontal a les polítiques en Educació del govern de PP-Vox.

 

"Aquestes afirmacions de Folgado, menyspreant no sols a socialistes sinó a AMPAS, sindicats, associacions i a totes les persones que es van unir per a defensar l'Escola Pública Valenciana, se sumen a les seues nombroses i desafortunades intervencions que l'única cosa que busquen és embarrar el clima polític a la recerca d'un interés propi", matisa el portaveu socialista.



El PSOE de Torrent també recorda que l'Educació Pública Valenciana està patint un dels atacs més feroços que es recorden sota el govern de PP i Vox en la Generalitat, amb pèrdues del programa Edificant, minva recursos a les Escoles Oficials d'Idiomes, posant en risc l'ensenyament de la nostra llengua... motius pels quals encara és més difícil d'explicar la postura de Folgado: "Celebrar i vanagloriar-se que el teu partit no eliminarà recursos a una escola pública torrentina com sí que ho farà a més de 200 en la Comunitat no és motiu d'orgull. Què cal celebrar? Que PP-Vox no et llevarà el que et pertany per dret i que va establir el govern del Botànic?

 

Aquesta manera d'actuar no té sentit i només s'entén si l'emmarques dins de la política del fang del PP i que no està a l'altura d'una ciutat com Torrent. No hi ha de què presumir i sí que cal reconéixer als que defensen dia a dia l'Educació Pública i, per descomptat, eixos ens són PP ni Vox", matisa Campos, qui reafirma el seu compromís i del PSOE de Torrent amb la defensa de l'Educació Pública Valenciana i dels interessos dels torrentins i torrentines.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.141.37.37

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.