Dijous, 19 de Setembre del 2024

Actualitzada Dimecres, 18 de Setembre del 2024 a les 19:53:44 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 29 de Maig del 2024
SANITAT

Sanitat reparteix paranys contra el mosquit tigre en el Vedat

Aquesta iniciativa es completa amb el pla alliberar mosquits mascles esterilitzats que s'aparien amb les femelles silvestres, reduint així la descendència de la plaga

L'Ajuntament de Torrent, en col·laboració amb l'Associació de Veïns del Vedat, intensifica la lluita contra el mosquit tigre amb el repartiment de paranys específics i la celebració d'una xerrada informativa el pròxim 31 de maig.
Amb l'arribada del bon temps, el mosquit tigre torna a ser una preocupació per als veïns de Torrent. Aquest insecte invasor, a més de ser una molèstia constant, pot transmetre malalties o causar reaccions al·lèrgiques.
 

L'Ajuntament de Torrent, conscient del problema que suposa el mosquit tigre per a la salut pública, ha posat en marxa un pla integral, des de l'Àrea de Sanitat que dirigeix Santiago Calatayud, per a combatre la plaga, que es basa en quatre línies d'acció principals. Primer amb l'introducció del mosquit tigre esterilitzat: Una tècnica innovadora que consisteix a alliberar mosquits mascles esterilitzats que s'aparien amb les femelles silvestres, reduint així la descendència de la plaga.



Repartiment de paranys: L'Ajuntament repartirà en el Vedat, Calicanto i disseminats, uns paranys específics a base de pintura insecticida per a larves i mosquits adults. Es preveu el repartiment de més de 3.200 paranys, una per habitatge, amb una durada de 6 mesos d'efectivitat.

 

Mesures preventives: L'Ajuntament informa i sensibilitza als veïns sobre les mesures que poden prendre a les seves cases i parcel·les per a evitar la proliferació de l'insecte, com ara eliminar granges, usar mosquiteras i repel·lents, i mantenir les piscines en bon estat.

 

Cooperació veïnal: El Consistori anima als veïns a denunciar la presència de parcel·les descurades que puguin convertir-se en focus de mosquits. L'Ajuntament es posarà en contacte amb els propietaris per a instar-los a prendre mesures correctores.



En aquesta mateixa línia, el pròxim 31 de maig a les 19.00 hores, tindrà lloc una xerrada informativa en l'Associació de Veïns del Vedat, al carrer Font de Sant Lluís16, amb motiu de l'inici de la campanya de repartiment de paranys. En la xerrada s'explicarà com funcionen els paranys i s'oferiran consells per a prevenir la proliferació del mosquit tigre.



El regidor de Sanitat, Santiago Calatayud, ha insistit en la importància de la col·laboració ciutadana. "És fonamental que els veïns segueixin les mesures preventives recomanades i notifiquin a l'Ajuntament qualsevol situació que pugui afavorir la proliferació del mosquit."

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.199.206

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.