Dilluns, 16 de Setembre del 2024

Actualitzada Dilluns, 16 de Setembre del 2024 a les 13:46:20 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 27 de Maig del 2024
EDUCACIÓ

Les Terretes manté les tres línies en Infantil per al pròxim curs escolar

En un principi, la conselleria d'Educació va anunciar la supressió d'una de les línies malgrat tractar-se d'aules CIL, però finalment després de les queixes dels pares i mares del centre i la mediació de l'Ajuntament s'han mantingut

Finalment, el col·legi públic de les Terretes manté les tres línies en infantil per al pròxim curs escolar. En un principi, la conselleria d'Educació va anunciar el tancament d'una de les seues línies malgrat tractar-se d'aules CIL (unitat específica de comunicació i llenguatge destinada a donar resposta educativa adequada a l'alumnat amb trastorn de l'espectre autista i trastorn específic del llenguatge).



Res més conéixer-se la notícia de la proposta de tancament per part de la conselleria d'Educació els pares i mares van començar a mobilitzar-se recollint signatures i presentant escrits a l'administració autonòmica, fins i tot reunint-se amb la mateixa alcaldessa, Amparo Folgado. Finalment, les queixes de l'AMPA i la mediació de l'Ajuntament de Torrent han aconseguit que Educació mantinga les tres línies en infantil.



Fonts municipals afirmen que des del primer moment en què es va conéixer l'arranjament escolar per al curs 2024/25, l'Ajuntament de Torrent ha estat en permanent contacte amb la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació, els qui van assenyalar que l'arranjament escolar per al pròxim curs en Infantil, Primària i aules UECO (Unitats Específiques en Centres Ordinaris) remés als ajuntaments i sindicats era provisional, per la qual cosa encara estava obert a modificacions, com així ha sigut. El mateix conseller d'Educació, José Antonio Rovira el confirmava, i el CEIP les Terretes mantindrà l'aula de 4 anys per al pròxim curs.



L'alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado ha assenyalat que "gràcies a la mobilització del centre, a la bona sintonia que tenim els governs de Torrent i del Consell, i al fet que l'arranjament era provisional, ha sigut possible mantindre l'aula per a l'any vinent, per la qual cosa estem molt satisfets". Per part seua, el regidor d'Educació, Guillermo Alonso del Real ha afirmat que "des de l'Ajuntament de Torrent i des del Consell, estem fent un gran esforç perquè els alumnes de Torrent, reben una educació de qualitat en les millors condicions".



Per part seua, la directora del CEIP les Terretes, Amparo Safont ha acollit amb alegria la notícia i ha subratllat que "estem molt contents d'haver rebut aquesta notícia i podrem mantindre les tres línies de quatre anys en el pròxim curs", a més ha volgut agrair "el suport rebut de tota la comunitat educativa". Així mateix, ha donat les gràcies tant a l'alcaldessa com al regidor per les gestions realitzades.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.220.171.92

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.