Dilluns, 16 de Setembre del 2024

Actualitzada Dilluns, 16 de Setembre del 2024 a les 13:46:20 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 24 de Maig del 2024
SEGURETAT CIUTADANA

La Policia Nacional farà una xarrada sobre ciberdelinqüència i ciberseguretat

La cita serà el pròxim 4 de juny en l'Espai de Sant Gregori i l'entrada és gratuïta

Després de l'èxit de la primera sessió informativa sobre ciberseguretat i ciberdelinqüència celebrada el mes de febrer passat, l'Ajuntament de Torrent, en col·laboració amb la Policia Nacional, ha organitzat una segona xarrada per a continuar sensibilitzant a la població sobre els riscos i les maneres de protegir-se en l'entorn digital. Tindrà lloc el pròxim 4 de juny, en l'Espai Sant Gregori de 19 a 21.30 hores, amb accés gratuït.



En aquesta ocasió, la xarrada se centrarà a aprofundir en els delictes que majoritàriament es cometen a Torrent i que tenen com a objectiu les persones més vulnerables. S'abordaran temes com a noves tècniques de suplantació d'identitat (phishing, smishing, spoofing), ransomware: com funciona i com protegir-se, estafes en pàgines i apps de joc i apostes, estafa dels fills o familiars en WhatsApp, anomenades de telèfon falses de bancs, companyies, etc.



Així mateix, s'aprofundirà també en les compres per internet: pàgines segures i gangues, pagaments mitjançant Bizum, venda o compra d'objectes en webs de segona mà, així com pèrdua de documentació personal i usurpació d'identitat o correus electrònics fraudulents.
 

L'objectiu d'aquesta segona xarrada és enfortir la seguretat de la ciutat i previndre situacions de risc. Es busca dotar als assistents d'eines per a protegir-se i evitar ser víctimes de ciberatacs, així com resoldre els dubtes que puguen sorgir. Una iniciativa impulsada des de la Regidoria de Protecció Civil, que dirigeix Ana Penella, i que continua treballant en aquesta mateixa direcció, posant totes les eines necessàries per a millorar la seguretat de la ciutadania.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.142.241.79

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.