Dilluns, 16 de Setembre del 2024

Actualitzada Dilluns, 16 de Setembre del 2024 a les 13:46:20 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 23 de Maig del 2024
MOBILITAT

L'Ajuntament instal·la 192 càmeres de vigilància per a augmentar la seguretat i controlar el trànsit

Ha comptat amb una inversió de 700.000 euros cofinançat amb fons del programa Next Generation i permetrà agilitzar la circulació, previndre accidents i dissuadir conductes infractores

L'Ajuntament ha instal·lat 192 càmeres de vigilància repartides en 85 punts de la ciutat amb l'objectiu d'augmentar la seguretat i controlar el trànsit. Aquesta iniciativa ha disposat de una inversió de 700.000 euros cofinançat amb fons del programa Next Generation i permetrà agilitzar la circulació, previndre accidents i dissuadir conductes infractores. Les noves cambres permetran un monitoratge més eficaç de les vies urbanes, incloent-hi les entrades i eixides de la ciutat. L'objectiu no és un altre que el d'agilitzar la circulació, previndre accidents i dissuadir conductes infractores.



El sistema integra una xarxa de cambres intel·ligents enllaçades mitjançant un processament avançat de dades mitjançant Xarxa 4G connectades a una única Plataforma de gestió VMS (vídeo management system) amb imatge, vídeo més gestió Big Data de vehicles i les seues matrícules. Es compon de 183 càmeres d'alta definició i 9 cambres panoràmiques de 360 graus. Compta amb 85 caixes amb dues càmeres, una de lector de matrícules i un dom de gravació de vídeo i tres caixes triples amb dos lectors de matrícules i undomo de gravació de vídeo.



Les nou cambres panoràmiques de 360 graus estan situades en el polígon industrial i permetran una vigilància completa de la zona. Aquest conjunt entrarà en funcionament en els pròxims dies. Totes les cambres estan equipades amb tecnologia d'última generació, incloent-hi el reconeixement de matrícules per a identificar vehicles i agilitzar la gestió del trànsit en punts d'accés i eixida. A més compta amb visió nocturna per a garantir una vigilància eficaç fins i tot en condicions de baixa lluminositat.



Les gravacions de les imatges es realitza en alta definició per a obtindre imatges nítides i precises que faciliten la investigació de possibles incidents. La instal·lació d'aquest sistema de videovigilància ha sigut acompanyada d'un procés de formació per als agents de la Policia Local, els qui han rebut instrucció sobre el seu maneig i la metodologia per a analitzar les imatges i registres generats.



L'alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, ha sigut l'encarregada de presentar aquest nou sistema, amb la presència de la regidora de Seguretat, Sonia Roca, la regidora de Modernització, Amparo Chust, l'intendent de la Policia Local, Eduardo Martínez, inspectors i representants de la Policia Local de tota la Comarca, de poblacions com Alfafar, Silla, Albal o Paiporta, representants de la Policia Local de València i la Policia Nacional.



L'alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, ha destacat la importància d'aquest projecte per a millorar la seguretat a la ciutat. "Amb la instal·lació d'aquestes noves cambres estem fent un salt avant en matèria de seguretat ciutadana. Les imatges gravades seran una eina fonamental per a previndre delictes, identificar als autors d'actes vandàlics i esclarir fets delictius", ha afirmat.

 

Així mateix, ha volgut destacar la importància d'aquest projecte per a optimitzar la gestió del trànsit i millorar la seguretat viària a la ciutat. "Les imatges gravades seran una eina fonamental per a previndre accidents, agilitzar la circulació i dissuadir conductes infractores", ha afirmat.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.17.80.184

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.