Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 23 de Maig del 2024
SANITAT

El centre de salut del vedat té als seus dos pediatres de baixa des de fa diversos mesos

A pesar que una de les baixes ha sigut coberta per una substituta a temps complet, l'altra baixa només ha rebut una cobertura parcial, amb una substituta que treballa únicament dos dies a la setmana, sense un horari fix

Els socialistes han denunciat la situació que viuen els usuaris del centre de salut auxiliar del Vedat des de fa uns mesos amb els seus dos pediatres de baixa. Segons el principal partit de l'oposició, a pesar que una de les baixes ha sigut coberta per una substituta a temps complet, l'altra baixa només ha rebut una cobertura parcial, amb una substituta que treballa únicament dos dies a la setmana, sense un horari fix, la qual cosa genera una situació insostenible per a les famílies.



Davant aquesta situació, el PSOE de Torrent exigeix al govern de PP-Vox en la Generalitat mesures urgents per a garantir un servei de pediatria adequat i estable en l'ambulatori del Vedat. "És imperatiu que es cobrisquen totes les baixes de manera efectiva i s'assegure una atenció contínua i de qualitat per a tots els xiquets i xiquetes de la nostra ciutat. No poden continuar produint-se retallades en Sanitat i menys en aquelles atencions que afecten els nostres xiquets i als nostres majors", explica el portaveu del Grup Municipal Socialista, Andrés Campos.



A pesar que una de les baixes ha sigut coberta per una substituta a temps complet, l'altra baixa només ha rebut una cobertura parcial, amb una substituta que treballa únicament dos dies a la setmana, sense un horari fix. Aquesta falta de previsibilitat està causant un gran desconcert entre pares i mares, que acudeixen a l'ambulatori sense saber si podran ser atesos. En molts casos, es veuen obligats a desplaçar-se al centre de Pintor Ribera, on han de fer llargues cues amb l'esperança de rebre atenció mèdica per als seus fills. La situació tampoc és del grat del personal sanitari, que estudia fer alguna acció de protesta perquè se solucione el problema.


A més, segons ha arribat als socialistes, sembla que les baixes de llarga duració no estan sent cobertes -tampoc les de curta duració- en cap àmbit, siguen mèdics de família, pediatres o altres especialitats. "Aquest problema el vaig poder veure acrescut durant els mesos d'estiu, a causa del retard en la incorporació dels Metges Interns Residents (MIR), que acabaven la seua formació al maig i eren contractats per a reforçar el servei a l'estiu.

 

Però aquest any -a causa de la pandèmia, van començar després- no acaben la seua formació fins a setembre, i els professionals actuals hauran d'assumir torns dobles i cobrir les vacances dels seus col·legues, la qual cosa empitjorarà encara més la situació. Aquesta imprevisió, sumada a la falta de metges de família i pediatres provoca una greu deterioració del servei durant tot l'any que s'intensifica durant els mesos estivals", argumenta Campos.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.219.105.30

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.