Dissabte, 15 de Juny del 2024

Actualitzada Divendres, 14 de Juny del 2024 a les 16:19:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 20 de Maig del 2024
SUCESSOS

Els Bocanegra condemnats pel crim del cementeri, en llibertat a l'espera sentència ferma

L'Audiència Provincial de València els imposa acudir a signar diàriament als jutjats i un dispositiu telemàtic de localització

Els Bocanegra han sigut condemnats pel crim del cementeri on assassinar-vos a tirs a dues persones el Dia de Tots Sants de novembre de 2021, han quedat en llibertat a l'espera de sentència ferma. La Secció Quarta de l'Audiència Provincial de València ha decretat la seua llibertat, provisional i sense fiança, "en haver transcorregut els terminis previstos per a la presó provisional sense que s'haguera procedit a la pròrroga dels mateixos" segons ha publicat Llevant EMV.



La magistrada els ha imposat diverses mesures cautelars per a evitar la fugida de Ramón G. F., àlies el 'Babau', com per a la seua mare, Amparo F. G i el seu pare condemnats a 49 anys i 21 anys de pressió respectivament. Entre les mesures imposades està, acudir diàriament a signar al jutjat i la instal·lació d'un dispositiu telemàtic de localització que no se'ls ha pogut col·locar en comptar únicament amb dispositius per a casos de violència masclista. D'igual mode se'ls ha retirat el passaport i se'ls prohibeix eixir del territori nacional, segons el mateix diari.



Els tres membres del clan dels Bocanegra esperen ara la resolució del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana als recursos presentats en el seu moment a la sentència de l'Audiència Provincial de València. Ramón G. F., àlies el 'Babau' va ser declarat culpable per ser la persona que va efectuar els trets i la seua mare també com a autora per portar l'arma al lloc dels fets i entregar-li-la al seu fill, que va prémer el gallet.



El Ministeri Fiscal va recórrer aquesta sentència i al no ser ferm s'havia d'haver prorrogat la presó dels acusats -encara no penats- a principis de març, quan es complien els dos anys privats de llibertat. No es va realitzar compareixença i ningú ho va demanar. Pel que aquest dijous quan es va celebrar finalment la compareixença per a prorrogar aquesta mesura, en estar ja fora de termini, no se'ls va poder prorrogar la presó provisional i l'Audiència va haver d'acordar la llibertat dels tres acusats, malgrat les altes penes a les quals han sigut condemnats (49 i 21 anys de presó), a l'espera que siguen ratificades.



Commoció a Torrent
Els fets van ocórrer al voltant de les 10 hores de l'1 de novembre, Dia de Tots Sants, de 2021, quan el matrimoni i el seu fill es van trobar amb una altra família que tenia parents llunyans amb els quals ells havien tingut conflictes en el passat. Els acusats van començar a xisclar-los i a proferir expressions amenaçadores perquè marxaren del lloc i fins i tot els van arribar a colpejar amb cadires i pals.



En un moment donat, tal com relata la sentència, la dona ara condemnada va traure una arma de foc que portava oculta en un davantal i li la va entregar al seu marit perquè disparara contra l'altra família. L'home no va arribar a efectuar cap tir perquè l'arma li va caure a terra, però la seua esposa la va recollir i li la va donar llavors al seu fill, i va ser aquest últim qui va disparar finalment a les víctimes, que es trobaven desarmades i sense cap possibilitat de protegir-se.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.119.166.75

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.