Dissabte, 15 de Juny del 2024

Actualitzada Divendres, 14 de Juny del 2024 a les 16:19:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 20 de Maig del 2024
DIEGO KIMÉNEZ, COORDINADOR D'ESQUERRA UNIDA EN TORRRENT

Jiménez: “La rebaixa de la contribució no és una rebaixa d’impostos real”

Jiménez creu necessari ampliar la plantilla de la policia local davant la falta de seguretat que viuen alguns barris de Torrent com ara el barri de l’estació

Diego Jiménez és el coordinador d’Esquerra Unida en Torrent i un històric del partit. En aquesta legislatura forma part junt amb Compromís i Podem d’una unió de partits. Diego ha estat sempre vinculat al partit des dels 16 anys amb les Joventuts comunistes del País Valencià per a passar a formar part del Partit Comunista fins ara amb EU. Actualment, també forma part de la Plataforma per la Tercera República de Torrent.

 

Com està ara el seu partit després de les eleccions locals? Abans de les eleccions el partit estava fet un solar i uns quants decidirem tirar endavant, era complicat perquè arribaven unes eleccions locals. Varen tindre molta sort amb Carmen Soto com a candidata la veritat va estar a l’altura de les circumstàncies.

 

I arribà l’acord entre forces d’esquerres per primera vegada en Torrent. Va ser complicat arriba a una entesa entre tots tres, però crec que és un acord molt positiu per a tots i que mai s’havia pogut donar en la nostra ciutat. Els resultats no varen ser els esperats perquè en política “dos más dos no son cuatro”, però molt contents amb els dos regidors.

 

Quina és la forma de treballar d’Esquerra Unida en aquesta coalició de partits? El treball es divideix en àrees amb militància de cada partit i es trasllada al grup municipal. A més cada mes o mes i mig es reuneix el grup municipal amb els coordinadors de cada partit per a revisar el treball que s’ha fet i plantejar les futures propostes que es treballen com a grup en l’oposició.

 

Ha parlat que varen ser unes negociacions complicades, tornaria EU a repetir aliança ací en Torrent? Sens dubte el dia de hui sí, encara que falta molt per a les pròximes locals, estem a principi de legislatura, falten tres anys, però si finalitzem els tres anys restant com ha sigut aquest sense cap problema. Però de moment estem centrats a fer una bona oposició i treballar per la nostra ciutat.

 

La coalició ha denunciat que l’Ajuntament no té mitjans per fer inspeccions als edificis per evitar incendis. La veritat és que hi ha edificis en Parc Central en els que caldria fer inspeccions, però la realitat és que no hi ha personal per a fer aquest treball i realment és un tema complicat.

 

Com veu el seu partit el pressupost de l’equip de govern? No crec que baixar l’IBI 1 o 2 euros siga la solució. Necessitem eixos diners per a poder invertir-los en les necessitats reals dels torrentins i torrentines com ara seguretat, mobilitat, urbanisme... No és una rebaixa d’impostos real i a més s’ha fet per a tots, també per a les rendes més altes.

 

La seua coalició de partits ha denunciat els abocadors il·legals que hi ha en el terme municipal Sí, realment és preocupant. I altre tema és el descontent dels veïns i veïnes que ens ha arribat amb el canvi dels contenidors. Es queixen que són massa xicotets i s’omplin molt ràpid i fa que no es respecte els que són d’orgànics del que són de rebuig per exemple. A més ja he vist pel meu barri dos ratolins morts. A més crec que falten més en el barri de Parc Central.

 

Com veu Esquerra Unida la situació de la seguretat en Torrent. Falten agents de policia local per a un terme de vora 70 quilòmetres quadrats. També falta seguretat en la zona de l’estació del metro de la part antiga sobretot a primera i última hora del dia.

 

L’equip de govern acaba de presentar la primera fase d’un nou Pla d’Inversions. Es va a fer unes inversions en la piscina de la Cotxera on s’ha deixat perdre vora 120.000 euros per fer les instal·lacions més sostenibles i que s’ha deixat perdre perquè pareix que aquest equip de govern no creu en el canvi climàtic. Després ha de quedar clar que els dos milions d’euros de Diputació ixen de l’any 2021, per a 2024 de moment la Diputació de València no ha posat en marxa cap programa per a ciutats de més de 50.000 persones.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.12.150.203

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.