Dilluns, 16 de Setembre del 2024

Actualitzada Dilluns, 16 de Setembre del 2024 a les 13:46:20 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 17 de Maig del 2024

Sanitat combat al mosquit tigre en les instal·lacions esportives de Parc Central

Un equip de tècnics es va personar en el lloc per a localitzar el focus, tractar-lo i oferir les instruccions necessàries a l'equip de manteniment i responsable del Parc Central per a evitar la seua reaparició

L'Ajuntament de Torrent, a través de la Regidoria de Sanitat que dirigeix Santiago Calatayud, està prenent mesures per a erradicar la presència del mosquit tigre en les instal·lacions del Parc Central. Si bé la gestió del *Parc Central recau en una empresa externa, l'Ajuntament ha pres mesures de manera immediata després de la detecció del problema el passat 18 de gener de 2024, quan va rebre la primera alerta. Un equip de tècnics es va personar en el lloc per a localitzar el focus del problema, tractar-lo i oferir les instruccions necessàries a l'equip de manteniment i responsable del Parc Central per a evitar la seua reaparició.



"Des de l'Ajuntament estem compromesos amb la salut pública dels nostres veïns i veïnes", ha declarat el regidor Santiago Calatayud. "Per això, no dubtem a actuar de manera immediata davant la detecció del mosquit tigre en el Parc Central, malgrat no ser la nostra competència directa". Calataiud ha volgut destacar la importància de la col·laboració entre l'Ajuntament i l'empresa gestora del Parc Central per a previndre la proliferació del mosquit tigre. "És fonamental que tots treballem junts per a evitar la propagació d'aquesta plaga", ha assenyalat.



L'Ajuntament continua treballant en la lluita contra aquesta plaga i insisteix a l'empresa gestora que prenga les mesures necessàries de manera immediata per a erradicar el mosquit tigre i garantisca la salut pública dels usuaris de les instal·lacions.



Cal destacar que des de Sanitat ja s'ha posat en marxa una campanya per a combatre l'insecte, que contempla una sèrie de mesures per a previndre la proliferació del mosquit tigre i controlar la seua població en el municipi. Des d'inicis del mes de maig, s'han intensificat les labors de control de mosquits en les zones més propenses a la proliferació de l'insecte, com a parcs, jardins i zones humides.

 

S'instal·laran paranys per a mosquits en El Vedat, Calicanto i els disseminats, i es realitzaran tractaments de desinsectació en l'entorn urbà. Des del consistori es fa una crida a la col·laboració ciutadana per a previndre la proliferació del mosquit tigre. Calataiud ha demanat als veïns que eliminen de les seues cases i jardins qualsevol recipient que puga acumular aigua, ja que aquests són els llocs on el mosquit tigre deposita els seus ous. L'objectiu de l'Ajuntament de Torrent amb totes aquestes mesures és minimitzar la presència del mosquit tigre en el municipi i evitar les molèsties que aquest insecte pot causar als veïns i veïnes.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.216.93.22

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.