Diumenge, 29 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 27 de Setembre del 2024 a les 19:16:17 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 17 de Maig del 2024
URBANISME

La Mancomunitat presenta a Europa un projecte de suport a la innovació urbanística

La Iniciativa se centra en dues temàtiques crucials per al desenvolupament urbà sostenible: la transició energètica i la tecnologia i les ciutats

La Mancomunitat de l'Horta Sud ha anunciat la seua intenció de participar en la Iniciativa Urbana Europea (EUI, per les seues sigles en anglés), un programa dissenyat per a fer costat a les ciutats en la construcció de capacitats, fomentar la innovació i desenvolupar solucions innovadores per als desafiaments urbans de rellevància per a la Unió Europea.


La EUI té com a objectiu principal recolzar la implementació de l'Agenda Urbana de la Unió Europea i promoure la cooperació entre governs en assumptes urbans. Aquest programa, que abasta totes les àrees urbanes, està estructurat en dos components principals: el suport a accions innovadores, d'una banda; i el suport a la construcció de capacitats i coneixements, avaluacions d'impacte territorial, desenvolupament de polítiques i comunicació, per una altra.


La Iniciativa se centra en dues temàtiques crucials per al desenvolupament urbà sostenible: la transició energètica i la tecnologia i les ciutats. La transició energètica, per part seua, aborda la contaminació de l'aire, la seguretat i assequibilitat del subministrament d'energia, a part de la disponibilitat de transport públic i els serveis lliures de carboni. En aquest aspecte, la EUI té com a objectiu donar suport a la prova de solucions innovadores que siguen transferibles i escalables en entorns de la vida real.


L'enfocament de la tecnologia i les ciutats, d'altra banda, cerca millorar els serveis públics, facilitar l'accés a serveis de qualitat, reduir la càrrega administrativa per a la ciutadania i crear nous serveis que s'adapten a la realitat actual. A més, se centra a millorar la gestió de la infraestructura pública, augmentar la transparència i eficiència, consolidar la governança multinivell, i dominar la transformació digital i l'ús de tecnologies en la planificació estratègica i espacial.


Els projectes presentats a aquesta iniciativa estan cofinançats al 80% i compten amb un pressupost màxim de 5 milions d'euros. Per a participar, és necessari que els municipis involucrats abasten una població superior a 50.000 habitants. La Mancomunitat de l'Horta Sud, en ajuntar diversos dels seus municipis que estiguen interessats, compliria aquest requisit i podria formar un consorci per a presentar una proposta que incloga tres autoritats municipals d'altres països.


“Aquest programa europeu té molt potencial i pot ser una gran oportunitat per a la nostra comarca”, ha afirmat el president de la Comissió Europa de la Mancomunitat de l'Horta Sud, Bartolomé Nofuente, qui també ha afegit: “La EUI ajudarà a implantar innovacions de l'Agenda Urbana de la Unió Europea en els municipis de l'Horta Sud”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.128.173.53

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.